Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Comunicarea in mediere
Pagina 1 din 1
Comunicarea in mediere
Comunicarea este una singura si are aceleasi principii si reguli fundamentale, indiferent de domeniul in care vrei sa comunici.
In mediere, pentru a reusi comunicarea si implicit medierea, un rol important il are empatia.
Empatia este de o importanta covarsitoare!
De multe ori, empatia este confundata cu simpatia. (Empatia este mult mai mult decat simpatia.)
Empatia, spusa simplu, este posibilitatea unei persoane de a "intra in pantofii altei persoane". Intrarea in pantofii altcuiva presupune a intelege cu adevarat si a simti durerea celuilalt, teama lui si, de ce nu, chiar bucuria lui.
Empatia nu se poate mima. Fiecare dintre noi are un astfel de detector (mai mult sau mai putin performant, dar el exista).
Cum devenim empatici?
Nu stiu!
Uneori putem fi empatici, uneori nu!
Nu stiu sa va explic. Daca poate cineva, ar fi minunat!
Zilele trecute, prin preumblarile mele pe net, am descoperit ca Dragos Bucurenci (despre care nu cred ca trebuie sa va vorbesc, sunt sigura ca il cunoasteti) este trainer al unui foarte interesant curs de comunicare. Detalii gasiti aici: http://cumcomunici.ro/ce-este-pcm/formatul-cursului/
Un curs de comunicare pentru mediatori cred ca este vital! Este esential.
Din cate imi amintesc, Si Human Toolkit organizeaza astfel de cursuri.
In mediere, pentru a reusi comunicarea si implicit medierea, un rol important il are empatia.
Empatia este de o importanta covarsitoare!
De multe ori, empatia este confundata cu simpatia. (Empatia este mult mai mult decat simpatia.)
Empatia, spusa simplu, este posibilitatea unei persoane de a "intra in pantofii altei persoane". Intrarea in pantofii altcuiva presupune a intelege cu adevarat si a simti durerea celuilalt, teama lui si, de ce nu, chiar bucuria lui.
Empatia nu se poate mima. Fiecare dintre noi are un astfel de detector (mai mult sau mai putin performant, dar el exista).
Cum devenim empatici?
Nu stiu!
Uneori putem fi empatici, uneori nu!
Nu stiu sa va explic. Daca poate cineva, ar fi minunat!
Zilele trecute, prin preumblarile mele pe net, am descoperit ca Dragos Bucurenci (despre care nu cred ca trebuie sa va vorbesc, sunt sigura ca il cunoasteti) este trainer al unui foarte interesant curs de comunicare. Detalii gasiti aici: http://cumcomunici.ro/ce-este-pcm/formatul-cursului/
Un curs de comunicare pentru mediatori cred ca este vital! Este esential.
Din cate imi amintesc, Si Human Toolkit organizeaza astfel de cursuri.
Subiecte similare
» Sugestii promovare mediere/Ghid de mediere...IV
» Suspendarea procesului civil
» consultanta in mediere
» Suspendarea procesului civil
» consultanta in mediere
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia