Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Suspendarea procesului civil
3 participanți
Pagina 1 din 1
Suspendarea procesului civil
Potrivit art ART. 62 din Legea 12/2006 (privind medierea si organizarea profesiei de mediator),
Concluzia? Cauza se va suspenda numai daca ambele parti o cer.
Intrebare: Daca numai una din parti cere (doreste) suspendarea cauzei pentru a merge la mediere, care va fi solutia data de instanta?
(1) Pentru desfasurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de catre instantele
judecatoresti sau arbitrale va fi suspendata la cererea partilor, în conditiile prevazute de art. 242
alin. 1 pct. 1 din Codul de procedura civila.
judecatoresti sau arbitrale va fi suspendata la cererea partilor, în conditiile prevazute de art. 242
alin. 1 pct. 1 din Codul de procedura civila.
Concluzia? Cauza se va suspenda numai daca ambele parti o cer.
Intrebare: Daca numai una din parti cere (doreste) suspendarea cauzei pentru a merge la mediere, care va fi solutia data de instanta?
Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Joi Ian 14, 2010 11:14 am, editata de 1 ori (Motiv : suspendare dosar, litigiu, mediere, proces, soluţionare amiabilă)
Re: Suspendarea procesului civil
e simplu...daca partea cealalta nu doreste medierea...procesul continua...el se intrerupe doar atunci cand ambele parti vor medierea....se duc la mediator....are loc prima sedinta....iar cu intelegerea semnata precum ca sunt de acord inceperea medierii se prezinta in instanta.
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Suspendarea procesului
De acord. Acest lucru e simplu cand ambele parti o cer.
Dar ce facem in situatia in care numai o parte doreste sa mearga la mediator iar cealalta nu?
Este obligatoriu sa fie suspendata judecata pentru ca partea interesata de mediere sa popta apela la mediator?
In opinia mea, cred ca nu.
Daca numai una din parti doreste aceasta poate apela la mediator pentru ca acesta sa parcurga procedura prealabila, potrivit art. 43 din Lege 192/2006.
Dar ce facem in situatia in care numai o parte doreste sa mearga la mediator iar cealalta nu?
Este obligatoriu sa fie suspendata judecata pentru ca partea interesata de mediere sa popta apela la mediator?
In opinia mea, cred ca nu.
Daca numai una din parti doreste aceasta poate apela la mediator pentru ca acesta sa parcurga procedura prealabila, potrivit art. 43 din Lege 192/2006.
mediere
Nu poti obliga pe cineva sa fie mediat....daca numai o parte o cere iar cealalta nu vrea....medierea nu mai are loc....
Din cate am inteles eu conform modificarilor actuale ale legii 192/2006....judecatorul ii trimite la mediator iar acolo partile accepta sau refuza medierea....
Din cate am inteles eu conform modificarilor actuale ale legii 192/2006....judecatorul ii trimite la mediator iar acolo partile accepta sau refuza medierea....
Dediu Nicolae a scris:Nu poti obliga pe cineva sa fie mediat....daca numai o parte o cere iar cealalta nu vrea....medierea nu mai are loc....
Perfect adevărat. Însă, aşa cum prevede art. 129 alin 2 din Cod pr. civ., magistratul trebuie să stăruie ca partile sa incerce solutionarea amiabila a litigiului. Ca atare, aşa cum discutam si cu un judecător, instanta poate acorda un termen ca şi partea care declara ca nu doreste medierea să poată accepta invitatia mediatorului.
Şi, dacă ţinem cont de natura umană şi de faptul că încă nu este foarte bine cunoscută procedura medierii în rândul justiţiabililor, putem admite că este posibil ca părţile, într-o primă discuţie cu mediatorul, chiar dacă nu au fost de acord inca de la inceput, pot accepta, in final, medierea.
aici depinde foarte mult si de puterea de convingere a mediatorului...odata intrat pe usa biroului de mediator, doar calitatile mediatorului il pot convinge sa incerce medierea....a starui e una...al obliga e cu totul si cu totul altceva.
dar uite un subiect ce ma macina.....Un avocat sau un notar poate deveni foarte usor un mediator dar invers….ai de asteptat!!![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
dar uite un subiect ce ma macina.....Un avocat sau un notar poate deveni foarte usor un mediator dar invers….ai de asteptat!!![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dediu Nicolae a scris:aici depinde foarte mult si de puterea de convingere a mediatorului...odata intrat pe usa biroului de mediator, doar calitatile mediatorului il pot convinge sa incerce medierea....a starui e una...al obliga e cu totul si cu totul altceva.
Sa deschidem un topic pe tema asta. Sa vedem ce spun si ceilalti.
In opiniamea, cred ca in orice profesie liberală, selecta se va face in functie de calitatile profesionale ale fiecăruia. În mediere cred că va fi la fel.
Concurenţa poate duce la progres.
În felul acesta fiecare va fi obligat să se perfecţioneze pentru a face faţă concurenţei.
profesie liberala
cand vorbim de profesie liberala ne referim la mediatori....nu la notari sau avocati...pai ce fel de profesie liberala este avocatura daca in barou se intra cu examen si cu un anumit numar de posturi?...notarii si avocatii sunt in numar limitat ...si nu se pot inmulti motivand clar....numarul lor trebuie sa fie limitat.....motivul?zona geografica si demografica....atati notari sau avocati pentru zona respectiva.....unde e concurenta?
Sunt de acord cu dl.Dediu. De ce ?
Pentru ca pana in prezenta am facut 3 medieri datorita profesiei de avocat. Daca nu eram avocat partile nu veneau sa le mediez. La fel este un avantaj si pentru notari. Mediatorii cu alte profesii sunt mai putin abordati. Cred ca totul conteaza si de noroc...in afara celor care au relatii iar clientii lor isi creaza singuri conflicte pentru a mai cheltui din banii societatii sau a institutiei la care sunt functionari publici.
Pentru ca pana in prezenta am facut 3 medieri datorita profesiei de avocat. Daca nu eram avocat partile nu veneau sa le mediez. La fel este un avantaj si pentru notari. Mediatorii cu alte profesii sunt mai putin abordati. Cred ca totul conteaza si de noroc...in afara celor care au relatii iar clientii lor isi creaza singuri conflicte pentru a mai cheltui din banii societatii sau a institutiei la care sunt functionari publici.
SAVALACHE RADU- Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti, sectorul 4
Subiecte similare
» Poate inceta urmarirea penala daca invinuitul ajunge la mediere cu persoana vatamata?
» Divortul prin acordul partilor in Noul Cod civil
» Divortul prin acordul partilor in Noul Cod civil
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia