Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Costurile procedurii de mediere.
3 participanți
Pagina 1 din 1
Costurile procedurii de mediere.
Vom aborda acest subiect cat mai repede cu putinta.
Adresez rugamintea si mediatorilor de pe forum sa ne dea o mana de ajutor in abordarea acestui subiect.
Multumesc de intelegere,
Admin.
Adresez rugamintea si mediatorilor de pe forum sa ne dea o mana de ajutor in abordarea acestui subiect.
Multumesc de intelegere,
Admin.
Re: Costurile procedurii de mediere.
Un prim raspuns privitor la costurile medierii, printr-un exemplu:
Ieri, 10 febr. 2010, dl. judecator Danilet anunta prima Hotarare pronuntata in urma unui acord de mediere.
Speta: un divort cu minor.
Acordul partilor s-a facut privind culpa, incredintarea minorului si modul in care se va face cresterea minorului in continuare, modul in care parintii vor implicati in viitor in cresterea copilului, programul de vizite.
Derulare:
1. S-a facut cererea de divort in instanta.
2. Sotii au ales procedura medierii si au incheiat acordul.
3. Partile au revenit in instanta iar instanta a pronuntat divortul conform invoielii partilor, dupa ce a verificat consimtamantul acestora si legalitatea acordului.
4. Reclamantul a cerut restituirea taxei de timbru de 390 lei iar instanta a incuviintat restituirea.
(articolul aici: Jud Oradea si aici: C. Danilet
Care sunt avantajele?
Ieri, 10 febr. 2010, dl. judecator Danilet anunta prima Hotarare pronuntata in urma unui acord de mediere.
Speta: un divort cu minor.
Acordul partilor s-a facut privind culpa, incredintarea minorului si modul in care se va face cresterea minorului in continuare, modul in care parintii vor implicati in viitor in cresterea copilului, programul de vizite.
Derulare:
1. S-a facut cererea de divort in instanta.
2. Sotii au ales procedura medierii si au incheiat acordul.
3. Partile au revenit in instanta iar instanta a pronuntat divortul conform invoielii partilor, dupa ce a verificat consimtamantul acestora si legalitatea acordului.
4. Reclamantul a cerut restituirea taxei de timbru de 390 lei iar instanta a incuviintat restituirea.
(articolul aici: Jud Oradea si aici: C. Danilet
Care sunt avantajele?
Costurile medierii
Costurile depind de la caz la caz si sunt in mare parte generate de complexitatea cazului , de accesul la informatii si de durata procesului de mediere.
Oricum , onorariile sunt confidentiale.
Oricum , onorariile sunt confidentiale.
Ceea ce este important de stiut, este faptul ca partile negociaza impreuna cu mediatorul onorariul.
Onorariul poate fi o suma fixa pentru o sedinta de mediere dar poate sa constea, pe langa suma fixa si intr-un onorariu de succes.
Toate acestea depind de la caz la caz, in functie de complexitatea situatiei si chiar de disponibilitatea partilor de a incheia un acord.
Un alt aspect important: onorariul stabilit se imparte in mod egal partilor ce doresc incheierea unui acord. Daca partile doresc, pot conveni si altfel.
Daca se icheie un acord de mediere pentru stingerea unui litigiu ce se afla pe rolul instantei, partea interesata poate cere restituirea taxei de timbru.
Daca una din parti se incadreaza in conditiile prevazute de OG. 51/2008, pentru a primi ajutor public judiciar, va putea primi ajutor public judiciar si pentru mediere. Cu alte cuvinte, este posibil chiar sa beneficieze de restituirea onorariului mediatorului.
Onorariul poate fi o suma fixa pentru o sedinta de mediere dar poate sa constea, pe langa suma fixa si intr-un onorariu de succes.
Toate acestea depind de la caz la caz, in functie de complexitatea situatiei si chiar de disponibilitatea partilor de a incheia un acord.
Un alt aspect important: onorariul stabilit se imparte in mod egal partilor ce doresc incheierea unui acord. Daca partile doresc, pot conveni si altfel.
Daca se icheie un acord de mediere pentru stingerea unui litigiu ce se afla pe rolul instantei, partea interesata poate cere restituirea taxei de timbru.
Daca una din parti se incadreaza in conditiile prevazute de OG. 51/2008, pentru a primi ajutor public judiciar, va putea primi ajutor public judiciar si pentru mediere. Cu alte cuvinte, este posibil chiar sa beneficieze de restituirea onorariului mediatorului.
Buna seara,
pot deveni mediator fiind de profesie psiholog?
pot deveni mediator fiind de profesie psiholog?
Silver- Data de inscriere : 17/10/2011
Subiecte similare
» proces verbal de inchidere a procedurii de mediere
» Taxele si costurile medierii
» Suspendarea procesului civil
» Taxele si costurile medierii
» Suspendarea procesului civil
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia