Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
proces verbal de inchidere a procedurii de mediere
3 participanți
Pagina 1 din 1
proces verbal de inchidere a procedurii de mediere
Buna!
De curand mi s-a ivit o situatie la care nu-i gasesc solutia. Poate ma ajutati voi, sa gasesc o solutie legala.
Pe scurt: Am inceput procedura de mediere intre doua parti in ceea ce priveste un litigiu, procedura in urma careia partile nu au ajuns la nici o intelegere amiabila.In urma acestei proceduri, urma sa intocmesc un proces verbal de inchidere a procedurii de mediere (conform art. 57 din Legea Medierii) insa una dintre cele doua parti nu s-a mai prezentat sa semneze procesul verbal. Ce e de facut deoarece art. 57 prevede, in mod expres, ca procesul verbal de inchidere a procedurii de mediere sa fie semnat de ambele parti. Legea nu imi da nici o solutie referitoare la cazul in care una din parti nu imi semneaza acel proces verbal. Eu ce fac? Nu mai inchid procedura de mediere? Ce solutie imi dati? O solutie legala, cu temei de drept.
De curand mi s-a ivit o situatie la care nu-i gasesc solutia. Poate ma ajutati voi, sa gasesc o solutie legala.
Pe scurt: Am inceput procedura de mediere intre doua parti in ceea ce priveste un litigiu, procedura in urma careia partile nu au ajuns la nici o intelegere amiabila.In urma acestei proceduri, urma sa intocmesc un proces verbal de inchidere a procedurii de mediere (conform art. 57 din Legea Medierii) insa una dintre cele doua parti nu s-a mai prezentat sa semneze procesul verbal. Ce e de facut deoarece art. 57 prevede, in mod expres, ca procesul verbal de inchidere a procedurii de mediere sa fie semnat de ambele parti. Legea nu imi da nici o solutie referitoare la cazul in care una din parti nu imi semneaza acel proces verbal. Eu ce fac? Nu mai inchid procedura de mediere? Ce solutie imi dati? O solutie legala, cu temei de drept.
cornelia_le- Data de inscriere : 15/11/2013
Re: proces verbal de inchidere a procedurii de mediere
Cauta partea respectiva si pune-o sa semneze acel proces vrebal. Suna-i, cauta-i, fa toate diligentele ca sa obtii acea semnatura.
Am o intrebare: in contractul tau de mediere ai prevazut situatia asta in vre-un articol? Eventual sa modifici acel contract, in asa fel ca pe viitor sa fie obligate partile sa semneze acel p.v.
Am o intrebare: in contractul tau de mediere ai prevazut situatia asta in vre-un articol? Eventual sa modifici acel contract, in asa fel ca pe viitor sa fie obligate partile sa semneze acel p.v.
zahion- Data de inscriere : 16/11/2013
In acel contract nu am prevazuta o solutie pentru o situatie de acest gen. Insa acum nu stiu ce sa fac deoarece partea nu mai vine si nici nu am cum sa o oblig sa vina sa semneze procesul verbal. Nu stiu ce sa fac... Legea nu imi da nici o solutie...
Ai nr. de telefon al partii respective? Apeleaza la intelegerea lor si explica-le ca TREBUIE sa semneze respectivul p.v. Discuta cu ei si explica-le ca procedura prevede aceasta incheiere, pentru a putea ei ulterior sa-si dispute conflictul in instanta...
zahion- Data de inscriere : 16/11/2013
Am sunat de nenumarate ori si nu intelege ca trebuie sa semneze procesul-verbal. Pur si simplu nu am cum sa o fac sa semneze, din păcate.
In astfel de cazuri, solutia este sa atestati faptul ca, desi ati facut demersuri, una din parti nu s-a prezentat pentru semnarea procesului-verbal.
Legea prevede ca partile sunt obligate sa sa semneze insa nu prevede nicio sanctiune. Prin urmare, pr-vb va fi semnat doar de mediator si cealalta parte. Pentru lipsa de semnatura puteti intocmi n alt pr.vb de constatatare a lipsei semnaturii.
Desi legea tace, mediatorul trebuie sa inchida medierea, dupa ce a verificat vointa reala a partii care nu semneaza.
Legea prevede ca partile sunt obligate sa sa semneze insa nu prevede nicio sanctiune. Prin urmare, pr-vb va fi semnat doar de mediator si cealalta parte. Pentru lipsa de semnatura puteti intocmi n alt pr.vb de constatatare a lipsei semnaturii.
Desi legea tace, mediatorul trebuie sa inchida medierea, dupa ce a verificat vointa reala a partii care nu semneaza.
Subiecte similare
» Informare gratuita. Proces verbal.
» Costurile procedurii de mediere.
» Sugestii promovare mediere/Ghid de mediere...IV
» Costurile procedurii de mediere.
» Sugestii promovare mediere/Ghid de mediere...IV
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia