Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
mediere de divort
2 participanți
Pagina 1 din 1
mediere de divort
Buna seara.
Am ajuns la un moment in care am hotarat impreuna ca ar fi mai bine sa ne despartim.
Din pacate nu stiu daca ne-am informat indeajuns inainte sa facem acest pas....
Am fost la notar si am inaintat o cerere de divort de comun acord la care am primit un termen de 30 de zile....acesta va fi pe 9 iulie.Intre timp am aflat ca daca vom face partajul ,de comun acord,tot la notar vom avea de platit o taxa de 3% din valoarea bunurilor de partajat, taxa care nu este chiar de neglijat.
As dori sa stiu daca se poate face acest partaj si altfel,fara a se ajunge la plata respectivei taxe.Daca acum dupa ce am facut cererea de divort la notar se poate face partajul pe alta cale si cu costuri reduse.Daca acest partaj se poate face prin contract de mediere trebuie asteptat rezultatul divortului de la notar?Daca se poate face partajul prin mediere se va depune la notar doar pentru autentificare sau trebuie sa treaca prin instanta (ce ar presupune aceasta ca timp?)?
Care ar fi costurile unei medieri in care s-ar ajunge la acord rapid,intr-o sedinta sa zicem?
Multumesc
Am ajuns la un moment in care am hotarat impreuna ca ar fi mai bine sa ne despartim.
Din pacate nu stiu daca ne-am informat indeajuns inainte sa facem acest pas....
Am fost la notar si am inaintat o cerere de divort de comun acord la care am primit un termen de 30 de zile....acesta va fi pe 9 iulie.Intre timp am aflat ca daca vom face partajul ,de comun acord,tot la notar vom avea de platit o taxa de 3% din valoarea bunurilor de partajat, taxa care nu este chiar de neglijat.
As dori sa stiu daca se poate face acest partaj si altfel,fara a se ajunge la plata respectivei taxe.Daca acum dupa ce am facut cererea de divort la notar se poate face partajul pe alta cale si cu costuri reduse.Daca acest partaj se poate face prin contract de mediere trebuie asteptat rezultatul divortului de la notar?Daca se poate face partajul prin mediere se va depune la notar doar pentru autentificare sau trebuie sa treaca prin instanta (ce ar presupune aceasta ca timp?)?
Care ar fi costurile unei medieri in care s-ar ajunge la acord rapid,intr-o sedinta sa zicem?
Multumesc
steflau- Data de inscriere : 11/06/2012
Re: mediere de divort
Buna seara,
Intr-adevar, este de recomandat, atunci cand aveti de solutionat si partajul, sa apelati la mediere pentru a economici taxa de timbru.
Ca timp, este posibil sa dureze tot cam atat. De regula, atunci cand se solutioneaza prin acord de mediere, instantele tin cont si dau termene mai scurte.
Am acum unul din dosare in care s-a dat un termen de numai 2 saptamani.
Oricum, contactati un mediator si informati-va.
Succes.
Intr-adevar, este de recomandat, atunci cand aveti de solutionat si partajul, sa apelati la mediere pentru a economici taxa de timbru.
Ca timp, este posibil sa dureze tot cam atat. De regula, atunci cand se solutioneaza prin acord de mediere, instantele tin cont si dau termene mai scurte.
Am acum unul din dosare in care s-a dat un termen de numai 2 saptamani.
Oricum, contactati un mediator si informati-va.
Succes.
Subiecte similare
» MEDIERE dE DIVORT
» Noi propuneri de modificare in caz de divort.
» Divort - sotii, obligati la informare privind medierea
» Noi propuneri de modificare in caz de divort.
» Divort - sotii, obligati la informare privind medierea
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia