Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Divort - sotii, obligati la informare privind medierea
2 participanți
Pagina 1 din 1
Divort - sotii, obligati la informare privind medierea
În cauzele de divorț, soțul invitat la mediere nu va mai putea refuza invitația deoarece riscă să-i fie respinsă cererea de divorț, fie că este depusă ca acțiune principală, fie reconvențională.
Efectele obligativității informării în cauzele de divorț
Potrivit recentelor modificări legislative, soții sunt obligați să participe, în prealabil, la o ședință de informare cu privire la mediere. Dacă unul din soți nu participă la informare sau refuză invitația din partea celuilalt soț, va fi sancționat prin respingerea cererii sale ca inadmisibilă.
Potrivit OUG 90/2012, în procesele de divorț ce au fost declanșate după 21 decembrie 2012 părtile vor fi obligate să facă dovada participării la ședința de informare cu privire la mediere, dacă au termen începand cu 1 februarie 2013 (ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera Parlamentului competentă să fie sesizată, dovada participării la ședința de informare trebuie depusă în toate dosarele declanșate după data de 21 decembrie 2012 – data publicarii în Monitorul Oficial: M.Of. nr. 878/21 dec. 2012).
De regulă, dovada participării la informare se face prin depunerea ei la dosar, odată cu acțiunea sau până la primul termen stabilit de instanță. În caz contrar, instanța va aplica sancțiunile impuse de lege: inadmisibilitatea acțiunii pentru reclamant și amenda pentru pârât.
Detalii, aici: Sotul invitat la mediere nu va mai putea refuza invitatia. Efectele obligativitatii informării in cauzele de divort
Efectele obligativității informării în cauzele de divorț
Potrivit recentelor modificări legislative, soții sunt obligați să participe, în prealabil, la o ședință de informare cu privire la mediere. Dacă unul din soți nu participă la informare sau refuză invitația din partea celuilalt soț, va fi sancționat prin respingerea cererii sale ca inadmisibilă.
Potrivit OUG 90/2012, în procesele de divorț ce au fost declanșate după 21 decembrie 2012 părtile vor fi obligate să facă dovada participării la ședința de informare cu privire la mediere, dacă au termen începand cu 1 februarie 2013 (ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera Parlamentului competentă să fie sesizată, dovada participării la ședința de informare trebuie depusă în toate dosarele declanșate după data de 21 decembrie 2012 – data publicarii în Monitorul Oficial: M.Of. nr. 878/21 dec. 2012).
De regulă, dovada participării la informare se face prin depunerea ei la dosar, odată cu acțiunea sau până la primul termen stabilit de instanță. În caz contrar, instanța va aplica sancțiunile impuse de lege: inadmisibilitatea acțiunii pentru reclamant și amenda pentru pârât.
Detalii, aici: Sotul invitat la mediere nu va mai putea refuza invitatia. Efectele obligativitatii informării in cauzele de divort
Re: Divort - sotii, obligati la informare privind medierea
1)"inadmisibilitatea acțiunii pentru reclamant și amenda pentru pârât."
unde scrie de amenda ???
2)in cadrul actiunii de divort se poate rezolva si partajul sub plafonul de 50000 lei (orice garsoniera urbana + un frigider ) depaseste acesta valoare.
informarea nu este obligatorie pentru parat sub sanctiunea amenzii!!!!
unde scrie de amenda ???
2)in cadrul actiunii de divort se poate rezolva si partajul sub plafonul de 50000 lei (orice garsoniera urbana + un frigider ) depaseste acesta valoare.
informarea nu este obligatorie pentru parat sub sanctiunea amenzii!!!!
centurio- Data de inscriere : 15/01/2013
Subiecte similare
» 3 Martie - Data de la care magistratii sunt obligati sa recomande partilor medierea!
» Divorţ prin mediere
» Mediere de Divort
» Divorţ prin mediere
» Mediere de Divort
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia