Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Informare prin reprezentare?
Forum - Mediere si mediatori. :: CE ATI DORI SA CUNOASTETI DESPRE MEDIERE? :: INFORMARE GRATUITA cu privire la mediere.
Pagina 1 din 1
Informare prin reprezentare?
In urma informarii partilor, mediatorul are obligatia eliberarii unui proces verbal de informare, astfel incat instanta sa poata cunoaste efectele informarii si, eventual, daca partile au decis sa urmeze procedura medierii.
Daca, pentru informare, se prezinta reprezentantul partilor in proces care poate fi orice persoana fizica sau avocatul acestora, va putea mediatorul sa elibereze procesul verbal de informare?
Personal am avut o astfel de situatie. La inceput de aprilie, la recomandarea instantei, la biroul de mediere de la Judecatoria sectorului 5, se prezinta avocatul uneia din parti in vederea informarii cu privire la mediere.
Desigur ca am discutat cu dl avocat asupra cauzei si despre efectele medierii in cauza respectiva insa, s-a pus problema daca ii pot elibera avocatului procesul verbal de informare.
Cum am rezolvat noi problema, am sa va spun ulterior. Tot ceea ce va pot spune acum este ca am parcurs si o sedinta de mediere in cazul respectiv.
Insa, consider ca este important sa ne gandim ca pot exista astfel de situatii si sa stim cum sa le rezolvam.
Astept cu interes opiniile ce vor fi exprimate.
Informare mediere
Fanuta,
Acea procedura de informare se refera la parti, iar daca s-a prezentat avocatul nu e rau, dar el nu este una dintre parti. Probabil ca ai repetat intalnirea si cu partea reprezentata de avocatul cu pricina. Oricum daca ai facut si medierea inseamna ca a fost cu folos.
Procesul verbal trebuie sa contina semnatura partilor cum ca au participat la informare si au luat o hotarare, de a participa sau nu la mediere. Asa ca participarea lor este obligatorie.
Acea procedura de informare se refera la parti, iar daca s-a prezentat avocatul nu e rau, dar el nu este una dintre parti. Probabil ca ai repetat intalnirea si cu partea reprezentata de avocatul cu pricina. Oricum daca ai facut si medierea inseamna ca a fost cu folos.
Procesul verbal trebuie sa contina semnatura partilor cum ca au participat la informare si au luat o hotarare, de a participa sau nu la mediere. Asa ca participarea lor este obligatorie.
Viorel D- Vizitator
Re: Informare prin reprezentare?
Intreaga procedura civila se refera la parti, asa cum si Legea medierii se refera la parti!
Asa cum partile pot fi reprezentate in mediere, ca si in alte proceduri (judiciare sau nu), tot astfel se putea invoca reprezentarea si in cazul informarii.
Si, ca sa facem situatia si mai dificila (nu a fost cazul meu), sa spunem ca avocatul avea mandat sa reprezinte partea si in mediere, ceea ce ne face sa ne gandim ca avocatul are mandat inclusiv pentru procedura de informare.
Ce poateface un mediator intr-un astfel de caz?
Asa cum partile pot fi reprezentate in mediere, ca si in alte proceduri (judiciare sau nu), tot astfel se putea invoca reprezentarea si in cazul informarii.
Si, ca sa facem situatia si mai dificila (nu a fost cazul meu), sa spunem ca avocatul avea mandat sa reprezinte partea si in mediere, ceea ce ne face sa ne gandim ca avocatul are mandat inclusiv pentru procedura de informare.
Ce poateface un mediator intr-un astfel de caz?
Subiecte similare
» Certificat de informare
» Sedinta de informare
» Justitiabilii Sectorului 5 beneficiaza de informare gratuita cu privire la mediere.
» Sedinta de informare
» Justitiabilii Sectorului 5 beneficiaza de informare gratuita cu privire la mediere.
Forum - Mediere si mediatori. :: CE ATI DORI SA CUNOASTETI DESPRE MEDIERE? :: INFORMARE GRATUITA cu privire la mediere.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia