Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Conditii generale ptr. a deveni mediator
+2
Radu Girjoaba
Fanuta Lisman
6 participanți
Pagina 1 din 1
Conditii generale ptr. a deveni mediator
potrivit Legii 192/2006 cu modificarile ulterioare:
ART. 7
Poate fi mediator persoana care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) …modificat… vezi mai jos.
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei
infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) … …modificat… vezi mai jos.
g) a fost autorizata ca mediator, în conditiile prezentei legi.
Potrivit L. 370/2009
La articolul 7, partea introductivă şi literele c) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„Art. 7 – Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii sau a unui program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;”
Continutul legii il poti gasi aici: http://medierea.wordpress.com/legislatiemediere/
ART. 7
Poate fi mediator persoana care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) …modificat… vezi mai jos.
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei
infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) … …modificat… vezi mai jos.
g) a fost autorizata ca mediator, în conditiile prezentei legi.
Potrivit L. 370/2009
La articolul 7, partea introductivă şi literele c) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„Art. 7 – Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii sau a unui program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;”
Continutul legii il poti gasi aici: http://medierea.wordpress.com/legislatiemediere/
Nelamurire
Buna ziua.
Am o nelamurire in ce priveste art. 7 al Legii 192/2006, exact la literele modificate - c) si f). Daca ma puteti ajuta, va rog frumos!
- Vechimea in munca despre care se face vorbire la litera c) se refera la "vechimea totala in munca" sau la vechimea in domeniul studiilor? Sunt absolvent de facultate de Stiinte Juridice, vechimea totala in munca este de circa 15 ani, dar in functia de Consilier Juridic (in domeniul studiilor) am o vechime mai mica de 3 ani; adica doar 2 ani si cateva luni, deocamdata.
- Sunt si master in Stiinte Penale si nu stiu cum sa interpretez/inteleg litera f) a art. 7. Mai trebuie sau nu mai trebuie sa am absolvite si cursurile pentru formarea mediatorilor?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea deveni mediator?
Va multumesc frumos.
Cu respect,
Radu Girjoaba
Am o nelamurire in ce priveste art. 7 al Legii 192/2006, exact la literele modificate - c) si f). Daca ma puteti ajuta, va rog frumos!
- Vechimea in munca despre care se face vorbire la litera c) se refera la "vechimea totala in munca" sau la vechimea in domeniul studiilor? Sunt absolvent de facultate de Stiinte Juridice, vechimea totala in munca este de circa 15 ani, dar in functia de Consilier Juridic (in domeniul studiilor) am o vechime mai mica de 3 ani; adica doar 2 ani si cateva luni, deocamdata.
- Sunt si master in Stiinte Penale si nu stiu cum sa interpretez/inteleg litera f) a art. 7. Mai trebuie sau nu mai trebuie sa am absolvite si cursurile pentru formarea mediatorilor?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea deveni mediator?
Va multumesc frumos.
Cu respect,
Radu Girjoaba
Radu Girjoaba- Data de inscriere : 27/01/2011
Re: Conditii generale ptr. a deveni mediator
Apreciez interesul pentru mediere, apreciez faptul ca aveti la baza Facultatea de Stiinte Juridice, ca profesati in domeniu, adica sunteti Consilier Juridic, dar cred ca pentru un om de specialitate notiunea de "vechime in munca" nu este tot una cu "vechimea in domeniul studiilor".
Mai ales ca, daca nu ati aflat pana acum, va pot spune eu, mediator poate fi si un inginer, si un istoric, si un psiholog, si un avocat, si un consilier juridic, si un profesor, mai pe scurt orice absolvent al unei institutii de invatamant superior. La cealalta intrebare, s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, si daca este asa imi cer scuze anticipat, daca pentru d-voastra un master in Stiinte Penale sau Facultatea de Stiinte Juridice pe care ati absolvit-o este tot una cu medierea, asa cum este ea definita de Legea 192/2006, nu este un lucru chiar placut, mai ales ca sunteti un profesionist intr-ale legislatiei.
In conditiile mentionatei legi, care guverneaza aceasta frumoasa profesie, mediatorul nu da sfaturi, nici macar juridice, ci doar foloseste mijloace specifice acestei profesii, dar care nu au nici o legatura cu DREPTUL !!!!!
Iar ca sa deveniti mediator trebuie sa urmati cursurile pentru formarea mediatorilor, la o scoala acreditata de Consiliul de Mediere. Pe siteul Consiliului veti gasi un tabel cu acele scoli si aveti toata libertatea sa urmati la oricare dintre ele. Bafta multa !
Mai ales ca, daca nu ati aflat pana acum, va pot spune eu, mediator poate fi si un inginer, si un istoric, si un psiholog, si un avocat, si un consilier juridic, si un profesor, mai pe scurt orice absolvent al unei institutii de invatamant superior. La cealalta intrebare, s-ar putea sa nu fi inteles eu bine, si daca este asa imi cer scuze anticipat, daca pentru d-voastra un master in Stiinte Penale sau Facultatea de Stiinte Juridice pe care ati absolvit-o este tot una cu medierea, asa cum este ea definita de Legea 192/2006, nu este un lucru chiar placut, mai ales ca sunteti un profesionist intr-ale legislatiei.
In conditiile mentionatei legi, care guverneaza aceasta frumoasa profesie, mediatorul nu da sfaturi, nici macar juridice, ci doar foloseste mijloace specifice acestei profesii, dar care nu au nici o legatura cu DREPTUL !!!!!
Iar ca sa deveniti mediator trebuie sa urmati cursurile pentru formarea mediatorilor, la o scoala acreditata de Consiliul de Mediere. Pe siteul Consiliului veti gasi un tabel cu acele scoli si aveti toata libertatea sa urmati la oricare dintre ele. Bafta multa !
smaranda- Data de inscriere : 23/03/2010
Multumesc frumos. Sa fie!
Radu Girjoaba- Data de inscriere : 27/01/2011
Buna ziua.As dori sa va intreb in ce masura conteaza absolvirea masteratului in medierea conflictelor la acreditarea mea ca mediator.Am licenta in adminstratie publica.Puteam sa ma inscriu direct la cursurile pentru atestat?Cursurile de master le am efectuat in cadrul universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti.
mitrea_mihaela- Data de inscriere : 11/03/2011
Buna ziua. Sunt din RM, dar m-am mutat cu familia in Romania. La Chisinau am absolvit un curs de formare initiala a mediatorilor si am primit Atestat pentru desfasurarea activitatii de mediator, in baza Hotararii Consiliului de Mediere din RM, si Legitimatia de mediator. Oare as putea cumva echivala acestea in Romania pentru a putea practica profesia data sau trebuie neaparat sa fac cursuri de initiere si sa obtin autorizatia aici in Romania? Multumesc anticipat!
a.lazar- Data de inscriere : 30/09/2012
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este durata aproximativa de evaluare a unui dosar de autorizare ca mediator in regim simplu, respectiv in regim de urgenta. Multumesc mult
As vrea sa stiu care este durata aproximativa de evaluare a unui dosar de autorizare ca mediator in regim simplu, respectiv in regim de urgenta. Multumesc mult
ANCA-ELENA- Data de inscriere : 06/06/2013
Subiecte similare
» Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca
» conditii privind dobandirea calitatii de mediator
» un nou site despre mediere,mediatori
» conditii privind dobandirea calitatii de mediator
» un nou site despre mediere,mediatori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia