Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca
+2
MihaelaMocenco-Kamberian
Gabriela Padurariu
6 participanți
Pagina 1 din 1
Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca
Din textul legii inteleg ca una dintre conditii pentru a putea accede in aceasta profesie este cea a vechimii de 3 ani in orice profesie avand la baza studiile universitare.
In situatia in care persoana interesata nu are vechimea in munca de 3 ani, poate ajunge mediator prin absolvirea unui curs de formare?
Recunosc, am citit superficial legea.
Multumesc.
In situatia in care persoana interesata nu are vechimea in munca de 3 ani, poate ajunge mediator prin absolvirea unui curs de formare?
Recunosc, am citit superficial legea.
Multumesc.
Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Joi Feb 11, 2010 2:32 am, editata de 1 ori (Motiv : vechime munca, mediere, mediatori)
Gabriela Padurariu- Data de inscriere : 25/01/2010
Localizare : Iasi
Conditii pentru a deveni mediator
Buna Gabriela,
Legea 370/2009 care a modificat prevederile Legii 192/2006, mentine pentru persoana care doreste sa devina mediator, conditia de a avea o vechime in munca de cel putin 3 ani.
Dupa stiinta mea, indeplinirea acestei conditii este verificata in prealabil chiar de formatorul (institutia, asociatia) care organizeaza cursurile de formare a mediatorilor. Nu cred ca ar fi vreun impediment daca implinirea vechimii de cel putin 3 ani se realizeaza chiar pe timpul efectuarii cursului de formare dar pana la sustinerea examenului de competenta profesionala.
Legea 370/2009 care a modificat prevederile Legii 192/2006, mentine pentru persoana care doreste sa devina mediator, conditia de a avea o vechime in munca de cel putin 3 ani.
Dupa stiinta mea, indeplinirea acestei conditii este verificata in prealabil chiar de formatorul (institutia, asociatia) care organizeaza cursurile de formare a mediatorilor. Nu cred ca ar fi vreun impediment daca implinirea vechimii de cel putin 3 ani se realizeaza chiar pe timpul efectuarii cursului de formare dar pana la sustinerea examenului de competenta profesionala.
MihaelaMocenco-Kamberian- Data de inscriere : 18/12/2009
Varsta : 56
Localizare : Constanta
Re: Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca
Vechimea in munca se apreciaza de catre Consiliul de mediere, la momentul autorizarii.
Intrucat legea nu prevede ca vechimea in munca sa fie dobandita dupa absolvirea studiilor universitare, intelegem urmatorul lucru:
- este luata in calcul vechimea efectiv in orice tip de activitate, inainte, in timpul sau dupa absolvirea studiilor universitare.
Prin urmare, indiferent de domeniul in care am lucrat, daca a existat un contract de munca (un contract de mandat in cazul administratorilor, spre exemplu) sau un alt tip de contract in baza caruia s-a efectuat o activitate remunarata, cred ca poate constitui vechime in munca. Desigur, ea va fi calculata potrivit normelor specifice in vigoare.
Asteptam un jurist pe dreptul muncii sa ne dea cateva lamuriri aici.
Cam asa vad eu situatia.
Intrucat legea nu prevede ca vechimea in munca sa fie dobandita dupa absolvirea studiilor universitare, intelegem urmatorul lucru:
- este luata in calcul vechimea efectiv in orice tip de activitate, inainte, in timpul sau dupa absolvirea studiilor universitare.
Prin urmare, indiferent de domeniul in care am lucrat, daca a existat un contract de munca (un contract de mandat in cazul administratorilor, spre exemplu) sau un alt tip de contract in baza caruia s-a efectuat o activitate remunarata, cred ca poate constitui vechime in munca. Desigur, ea va fi calculata potrivit normelor specifice in vigoare.
Asteptam un jurist pe dreptul muncii sa ne dea cateva lamuriri aici.
Cam asa vad eu situatia.
Dupa ce am citit textul legii si eu am inteles ca poate fi mediator orice persoana care are 3 ani vechime in munca si studii superioare , nefiind prevazut ca in cei 3 ani de munca trebuie sa fi avut studii superioare .
buna ziua,
as dori sa stiu daca cu facultatea de drept, specializarea administratie publica, si cu master de psihologie judiciara si victimologie, facind cursul de mediere, voi obtine autorizarea? intreb asta fiindca nu sunt sigura ca se va lua in considerare master-ul, intrucit este facut la spiru haret, si stiu ca au existat niste discutii, referitoare la acreditare.as vrea sa stiu daca se poate, pt ca nu are sens sa fac cursul, sa dau banii, si apoi sa ma trezesc ca nu ma autorizeaza. multumesc
as dori sa stiu daca cu facultatea de drept, specializarea administratie publica, si cu master de psihologie judiciara si victimologie, facind cursul de mediere, voi obtine autorizarea? intreb asta fiindca nu sunt sigura ca se va lua in considerare master-ul, intrucit este facut la spiru haret, si stiu ca au existat niste discutii, referitoare la acreditare.as vrea sa stiu daca se poate, pt ca nu are sens sa fac cursul, sa dau banii, si apoi sa ma trezesc ca nu ma autorizeaza. multumesc
persefona- Data de inscriere : 22/05/2011
buna seara, as dori sa stiu daca pot deveni mediator in conditiile in care am o facultate de economie si un master in piete financiare si banci, insa nu am vechime in munca.
astept va rog un raspuns
astept va rog un raspuns
geanina- Data de inscriere : 07/06/2013
Vechimea in munca, de 3 ani, este o conditie obligatorie. ca atare, riscati sa nu fici autorizat.
Subiecte similare
» Conditii generale ptr. a deveni mediator
» conditii privind dobandirea calitatii de mediator
» Pentru diversitate
» conditii privind dobandirea calitatii de mediator
» Pentru diversitate
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia