Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Banner-med-neutru

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Birou-11
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca

+2
MihaelaMocenco-Kamberian
Gabriela Padurariu
6 participanți

In jos

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Empty Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca

Mesaj Scris de Gabriela Padurariu Dum Feb 07, 2010 8:45 pm

Din textul legii inteleg ca una dintre conditii pentru a putea accede in aceasta profesie este cea a vechimii de 3 ani in orice profesie avand la baza studiile universitare.
In situatia in care persoana interesata nu are vechimea in munca de 3 ani, poate ajunge mediator prin absolvirea unui curs de formare?

Recunosc, am citit superficial legea. Smile

Multumesc.

Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Joi Feb 11, 2010 2:32 am, editata de 1 ori (Motiv : vechime munca, mediere, mediatori)

Gabriela Padurariu

Data de inscriere : 25/01/2010
Localizare : Iasi

Sus In jos

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Empty Conditii pentru a deveni mediator

Mesaj Scris de MihaelaMocenco-Kamberian Lun Feb 08, 2010 2:31 am

Buna Gabriela,
Legea 370/2009 care a modificat prevederile Legii 192/2006, mentine pentru persoana care doreste sa devina mediator, conditia de a avea o vechime in munca de cel putin 3 ani.
Dupa stiinta mea, indeplinirea acestei conditii este verificata in prealabil chiar de formatorul (institutia, asociatia) care organizeaza cursurile de formare a mediatorilor. Nu cred ca ar fi vreun impediment daca implinirea vechimii de cel putin 3 ani se realizeaza chiar pe timpul efectuarii cursului de formare dar pana la sustinerea examenului de competenta profesionala.
MihaelaMocenco-Kamberian
MihaelaMocenco-Kamberian

Data de inscriere : 18/12/2009
Varsta : 56
Localizare : Constanta

Sus In jos

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Empty Re: Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Mier Feb 10, 2010 1:46 am

Vechimea in munca se apreciaza de catre Consiliul de mediere, la momentul autorizarii.
Intrucat legea nu prevede ca vechimea in munca sa fie dobandita dupa absolvirea studiilor universitare, intelegem urmatorul lucru:
- este luata in calcul vechimea efectiv in orice tip de activitate, inainte, in timpul sau dupa absolvirea studiilor universitare.
Prin urmare, indiferent de domeniul in care am lucrat, daca a existat un contract de munca (un contract de mandat in cazul administratorilor, spre exemplu) sau un alt tip de contract in baza caruia s-a efectuat o activitate remunarata, cred ca poate constitui vechime in munca. Desigur, ea va fi calculata potrivit normelor specifice in vigoare.
Asteptam un jurist pe dreptul muncii sa ne dea cateva lamuriri aici.
Cam asa vad eu situatia. Smile
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca Empty Re: Conditii pentru a deveni mediator/VECHIMEA in munca

Mesaj Scris de romania inedit Sam Mar 13, 2010 7:29 am

Dupa ce am citit textul legii si eu am inteles ca poate fi mediator orice persoana care are 3 ani vechime in munca si studii superioare , nefiind prevazut ca in cei 3 ani de munca trebuie sa fi avut studii superioare .
romania inedit
romania inedit

Data de inscriere : 22/01/2010
Varsta : 49
Localizare : Slatina

http://contact.romania-inedit.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de persefona Dum Mai 22, 2011 4:29 am

buna ziua,
as dori sa stiu daca cu facultatea de drept, specializarea administratie publica, si cu master de psihologie judiciara si victimologie, facind cursul de mediere, voi obtine autorizarea? intreb asta fiindca nu sunt sigura ca se va lua in considerare master-ul, intrucit este facut la spiru haret, si stiu ca au existat niste discutii, referitoare la acreditare.as vrea sa stiu daca se poate, pt ca nu are sens sa fac cursul, sa dau banii, si apoi sa ma trezesc ca nu ma autorizeaza. multumesc

persefona

Data de inscriere : 22/05/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de geanina Vin Iun 07, 2013 9:04 am

buna seara, as dori sa stiu daca pot deveni mediator in conditiile in care am o facultate de economie si un master in piete financiare si banci, insa nu am vechime in munca.
astept va rog un raspuns

geanina

Data de inscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Dum Iun 09, 2013 1:28 am

Vechimea in munca, de 3 ani, este o conditie obligatorie. ca atare, riscati sa nu fici autorizat.

Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum