Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Ar putea fi prevazuta medierea ca obliagtorie?
Pagina 1 din 1
Ar putea fi prevazuta medierea ca obliagtorie?
Inainte de a formula un raspuns la aceasta intrebare, trebuie sa lamurim cateva lucruri.
a) ce intelegem prin mediere.
b) ce inseamna, procedural, ca medierea sa fie obligatorie.
Sa le luam pe rand:
a) Medierea, poate avea mai multe sensuri. ceea ce ne intereseaza acum sunt doar doua aspecte ale acesteia.
1. medierea ca procedura in sine, pasii pe care ii parcurg partile aflate in conflict alaturi de mediator, potrivit unor etape stabilite de cel din urma.
2. medierea ca acord. Cand ne referim la incheierea unei medieri ne referim la finalitatea ei si anume acordul de mediere.
b) Obligativitatea medierii.
Prin prisma celor aratate mai sus, in care dintre cele doua sensuri aratate anterior putem vorbi de mediere obligatorie?
In opinia mea, procedura medierii poate fi prevazuta ca obligatorie, nu si acordul de mediere.
Am observat ca, de regula, nu se face aceasta departajare a procedurii in sine de finalitatea ce o poate avea medierea si de aici, solutia de legiferare nu a fost cea mai potrivita iar propunerile de modificare a legii nu pot fi corecte cata vreme nu facem aceste diferentieri.
O propunere cu care personal nu pot fi de acord, este cea propusa de mediatorul Ionescu Adrian http://forum.avocatimediatori.ro/promovare-mediatori-f29/idei-promovare-mediere-t54.htm
Daca medierea ar putea fi prevazurta ca procedura obligatorie, incheierea acordului de mediere nu va putea fi nicicand obligatoriu!
Aceasta este opinia mea.
Opinia voastră care este?
a) ce intelegem prin mediere.
b) ce inseamna, procedural, ca medierea sa fie obligatorie.
Sa le luam pe rand:
a) Medierea, poate avea mai multe sensuri. ceea ce ne intereseaza acum sunt doar doua aspecte ale acesteia.
1. medierea ca procedura in sine, pasii pe care ii parcurg partile aflate in conflict alaturi de mediator, potrivit unor etape stabilite de cel din urma.
2. medierea ca acord. Cand ne referim la incheierea unei medieri ne referim la finalitatea ei si anume acordul de mediere.
b) Obligativitatea medierii.
Prin prisma celor aratate mai sus, in care dintre cele doua sensuri aratate anterior putem vorbi de mediere obligatorie?
In opinia mea, procedura medierii poate fi prevazuta ca obligatorie, nu si acordul de mediere.
Am observat ca, de regula, nu se face aceasta departajare a procedurii in sine de finalitatea ce o poate avea medierea si de aici, solutia de legiferare nu a fost cea mai potrivita iar propunerile de modificare a legii nu pot fi corecte cata vreme nu facem aceste diferentieri.
O propunere cu care personal nu pot fi de acord, este cea propusa de mediatorul Ionescu Adrian http://forum.avocatimediatori.ro/promovare-mediatori-f29/idei-promovare-mediere-t54.htm
Daca medierea ar putea fi prevazurta ca procedura obligatorie, incheierea acordului de mediere nu va putea fi nicicand obligatoriu!
Aceasta este opinia mea.
Opinia voastră care este?
Subiecte similare
» Curs perfecţionare mediatori “Aspecte juridice în mediere. Medierea în cauze civile; medierea în cauze penale”
» Medierea e pe val!
» Medierea in apel
» Medierea e pe val!
» Medierea in apel
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia