Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Ce este medierea?
Pagina 1 din 1
Ce este medierea?
Legea 192/2006 (privind medierea si organuzarea profesiei de mediator), la art. 1, in conformitate cu noile modificari, arata ca:
"Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor."
"Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor."
Cum comentati acest articol?
Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Sam Feb 20, 2010 11:18 pm, editata de 1 ori
Re: Ce este medierea?
Medierea este o metodă de rezolvare a conflictelor, după o procedură generală prevăzută de lege, în condiţii de confidenţialitate totală, de autodeterminare a părţilor, de neutralitate şi imparţialitate a mediatorului profesionist (ales în mod voluntar de părţi) şi cu multe avantaje (pecuniare şi nu numai) pentru părţile care au disponibilitatea să ajungă la un acord, pe cale amiabilă.
Aşa cum legea însăşi o spune, medierea se bazează pe încrederea pe care părţile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele si să le sprijine pentru soluţionarea conflictului, prin obţinerea unei soluţii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
Aşa cum legea însăşi o spune, medierea se bazează pe încrederea pe care părţile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele si să le sprijine pentru soluţionarea conflictului, prin obţinerea unei soluţii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
Re: Ce este medierea?
Intr-un rezumat recent al unui articol publicat pe Mediere si mediatori, putem spune ca medierea este o procedura:
- extrajudiciara,
- de solutionare a conflictelor,
- amiabila (energiile negative sunt indreptate spre gasirea solutiilor reciproc avantajoase),
- confidentiala (se poate renunta la confidentialitate doar prin acordul unanim al partilor din contractul de mediere – mediator, pe de o parte si parti pe de alta parte),
- la care partile apeleaza in mod voluntar si care se deruleaza intr-u climat de incredere fata de mediator,
- prin care partile stabilesc solutia reciproc avantajoasa, potrivit propriei lor vointe,
- prin care mediatorul ghideaza partile in gasirea solutiilor si le ajuta in comunicarea dintre ele,dupa o procedura de el stabilita,
- in care mediatorul este si ramane impartial si neutru pe parcursul intregii proceduri (nimic nu opreste partile sa renunte la serviile mediatorului care incalca aceste principii de neutralitate sau impartialitate), alegand un alt mediator,
- ce se deruleaza intr-un timp relativ scurt, in functie de complexitatea cauzei, natura litigiului si vointa partilor,
- mai putin costisitoare, in raport de calea judiciara,
- prin care se pot restabili bunele relatii existente intre parti, inainte de declansarea conflictului, fapt deloc de neglijat.
- extrajudiciara,
- de solutionare a conflictelor,
- amiabila (energiile negative sunt indreptate spre gasirea solutiilor reciproc avantajoase),
- confidentiala (se poate renunta la confidentialitate doar prin acordul unanim al partilor din contractul de mediere – mediator, pe de o parte si parti pe de alta parte),
- la care partile apeleaza in mod voluntar si care se deruleaza intr-u climat de incredere fata de mediator,
- prin care partile stabilesc solutia reciproc avantajoasa, potrivit propriei lor vointe,
- prin care mediatorul ghideaza partile in gasirea solutiilor si le ajuta in comunicarea dintre ele,dupa o procedura de el stabilita,
- in care mediatorul este si ramane impartial si neutru pe parcursul intregii proceduri (nimic nu opreste partile sa renunte la serviile mediatorului care incalca aceste principii de neutralitate sau impartialitate), alegand un alt mediator,
- ce se deruleaza intr-un timp relativ scurt, in functie de complexitatea cauzei, natura litigiului si vointa partilor,
- mai putin costisitoare, in raport de calea judiciara,
- prin care se pot restabili bunele relatii existente intre parti, inainte de declansarea conflictului, fapt deloc de neglijat.
Subiecte similare
» Curs perfecţionare mediatori “Aspecte juridice în mediere. Medierea în cauze civile; medierea în cauze penale”
» Medierea e pe val!
» Medierea in apel
» Medierea e pe val!
» Medierea in apel
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia