Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Banner-med-neutru

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Birou-11
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!

5 participanți

In jos

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Empty Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Sam Ian 30, 2010 6:54 pm

Tinand cont de tematica abordata pe acest forum si de reglementarile in vigoare privitoare la mediere, se impune respectarea unor reguli specifice.

Regulile suplimentare ce se impun mediatorilor care vor modera, comenta sau deschide topik-uri pe acest forum sunt:

1.     Confidentialitatea. Trebuie sa se supuna normelor in vigoare (Legea 192/2006), Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor)

Potrivit art. 25 din Legea 192/2006 (privind medierea si organizarea profesiei de mediator), teza intai,  “Mediatorul are dreptul de a informa publicul cu privire la exercitarea activitatii sale, cu respectarea principiului confidentialitatii.”

Art. 32 din Lege impune:  Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta în cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la  documentele întocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa încetarea functiei sale.”

Încalcarea obligatiei de confidentialitate atrage raspunderea juridica a mediatorului, potrivit art. 38 pct. 1 din Legea 192/2006.

2.     Spetele ce vor fi folosite spre exemplificare vor fi unele ipotetice, tot in considerarea principiului confidentialitatii mai sus aratat. De asemenea, in orice informatie, explicatie ce se va da, se va pastra cadrul general de discutie, fara nicio referire la cazuri particulare.

3.     Nu vor fi divulgate  nume ale persoanelorce au apelat la mediere sau care intentioneaza sa o faca.

4.      Orice mediator care va comenta, va deschide un topik sau va modera pe acest forum va respecta aceleasi regulile impuse de legi si regulamente in vigoare, privitoare la mediere si la exrcitatrea profesiei de mediator, respectand principiile generale privitoare la mediere, la comportamentul profesional si cele ce privesc  relatiile dintre mediatori .

5.      Scopul acestui forum este de a familiariza cat mai multe persoane cu principiile si procedura medierii, pentru ca cei ce se vor afla la un momentdat intr-un conflict (ce a fost dedus judecatii sau tinde sa ajunga in instanta) sa aleaga o procedura sau alta (procedura judiciara sau medierea) in cunostinta de cauza. Astfel, orice activitate desfasurata pe acest forum se va inscrie in acest cadru strict, de promovare amedierii, a dialogului, a bunei cuviinţe şi a respectului reciproc.

6.      Un alt scop urmarit  este cel de imbunatatire a activitatii mediatorilor pentru a oferi celor ce apeleaza lamediere servicii de calitate.

Nerespectarea acestor reguli atrage raspunderea individuala a celor care le incalca. Administratorii isi rezerva dreptul ca, la momentul in care observa nerespectarea regulilor stabilite, sa cenzureze continutul mesajelor si chiar sa blocheze accesul  acestora pe forum.

Totodata, apelam la ingaduinta celor ce ne vor supune spre discutie spetele personale pentru faptul ca nu vom putea da sfaturi punctuale. Raspunsurile se vor pastra in cadrul  legal general.

Va multumim pentru intelegere şi vă aşteptăm la dezbateri!

Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Empty Biblie virtuala

Mesaj Scris de sah 2009 Mar Feb 02, 2010 12:32 pm

Fanuta ce faci?
Regulamentul e putin prea dur.....e totusi un forum.
Mai ai putin si ne pui un buton sa juram pe o biblie virtuala ca nu scriem prostii Very Happy
sah 2009
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50

Sus In jos

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Empty Re: Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Mar Feb 02, 2010 7:42 pm

Care dintre prevederi ti se pare prea dura?
Hai s-o discutam! Smile
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data! Empty Re: Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!

Mesaj Scris de Bogdan Vasile Joi Mar 24, 2011 10:11 am

In anul 1991,in baza Legii l8/91,art. 19 alin.3 am inaintat o cerere comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar pentru a mi se atribui in folosinta o suprafata de 5000 m.p teren agricol, data la care eram personal de specialitate in serviciile publice comunale, s-a aprobat cererea, mi s-a atribuit terenul si am fost trecut in anexa 2(Legea nr.18/1991). In anul 2001 am fost pensionat,locuiesc in aceasi localitate,aici am domiciliul stabil si casa proprietate personala, terenul primit i-mi este trecut in registrul agricol la primarie la pozitia subsemnatului,am platit anual impozitul pe suprafata de teren,la data solicitarii nu am avut alt teren in proprietate. Rog sa mi se comunice daca in temei legal mi se poate lua acest teren si atribui altei persoane,avand in vedere statutul meu de pensionar si faptul ca in perioada 1987-inclusiv in prezent am locuit si locuiesc efectiv in aceasta localitate, pe langa pensie mai lucrez si in agricultura. Va multumesc,astept raspunsul dvs. si eventual temeiul legal.-

Bogdan Vasile

Data de inscriere : 24/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de lenuta Joi Mar 14, 2013 8:32 pm

Buna ziua !O intrebare Ce urmari poate avea declararea permisului pierdut atunci cand este suspendat pt alcool pe Italia_MULTUMESC

lenuta

Data de inscriere : 14/03/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de grigore.anastasia Mar Iun 11, 2013 2:33 am

buna ziua! Am nevoie de o statistica privind medierea pentru a-mi fializa licenta si nu exista pe nicaieri. Mai exact cate din conflicte au fost solutionate prin mediere ce tipuri de conflicte. Cine ma poate ajuta... am mare nevoie

grigore.anastasia

Data de inscriere : 11/06/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Joi Aug 15, 2013 9:54 am

Din pacate, pe 2012 nu avem o statistica clara. Ea exista pe 2011 dar numai in raport cu litigiile aflate pe rolul instantei.
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum