Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!
Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!
Tinand cont de tematica abordata pe acest forum si de reglementarile in vigoare privitoare la mediere, se impune respectarea unor reguli specifice.
Regulile suplimentare ce se impun mediatorilor care vor modera, comenta sau deschide topik-uri pe acest forum sunt:
1. Confidentialitatea. Trebuie sa se supuna normelor in vigoare (Legea 192/2006), Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor)
Potrivit art. 25 din Legea 192/2006 (privind medierea si organizarea profesiei de mediator), teza intai, “Mediatorul are dreptul de a informa publicul cu privire la exercitarea activitatii sale, cu respectarea principiului confidentialitatii.”
Art. 32 din Lege impune: “Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta în cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele întocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa încetarea functiei sale.”
Încalcarea obligatiei de confidentialitate atrage raspunderea juridica a mediatorului, potrivit art. 38 pct. 1 din Legea 192/2006.
2. Spetele ce vor fi folosite spre exemplificare vor fi unele ipotetice, tot in considerarea principiului confidentialitatii mai sus aratat. De asemenea, in orice informatie, explicatie ce se va da, se va pastra cadrul general de discutie, fara nicio referire la cazuri particulare.
3. Nu vor fi divulgate nume ale persoanelorce au apelat la mediere sau care intentioneaza sa o faca.
4. Orice mediator care va comenta, va deschide un topik sau va modera pe acest forum va respecta aceleasi regulile impuse de legi si regulamente in vigoare, privitoare la mediere si la exrcitatrea profesiei de mediator, respectand principiile generale privitoare la mediere, la comportamentul profesional si cele ce privesc relatiile dintre mediatori .
5. Scopul acestui forum este de a familiariza cat mai multe persoane cu principiile si procedura medierii, pentru ca cei ce se vor afla la un momentdat intr-un conflict (ce a fost dedus judecatii sau tinde sa ajunga in instanta) sa aleaga o procedura sau alta (procedura judiciara sau medierea) in cunostinta de cauza. Astfel, orice activitate desfasurata pe acest forum se va inscrie in acest cadru strict, de promovare amedierii, a dialogului, a bunei cuviinţe şi a respectului reciproc.
6. Un alt scop urmarit este cel de imbunatatire a activitatii mediatorilor pentru a oferi celor ce apeleaza lamediere servicii de calitate.
Nerespectarea acestor reguli atrage raspunderea individuala a celor care le incalca. Administratorii isi rezerva dreptul ca, la momentul in care observa nerespectarea regulilor stabilite, sa cenzureze continutul mesajelor si chiar sa blocheze accesul acestora pe forum.
Totodata, apelam la ingaduinta celor ce ne vor supune spre discutie spetele personale pentru faptul ca nu vom putea da sfaturi punctuale. Raspunsurile se vor pastra in cadrul legal general.
Va multumim pentru intelegere şi vă aşteptăm la dezbateri!
Biblie virtuala
Regulamentul e putin prea dur.....e totusi un forum.
Mai ai putin si ne pui un buton sa juram pe o biblie virtuala ca nu scriem prostii
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Re: Cititi regulamentul inainte de a posta pentru prima data!
Hai s-o discutam!
Bogdan Vasile- Data de inscriere : 24/03/2011
lenuta- Data de inscriere : 14/03/2013
grigore.anastasia- Data de inscriere : 11/06/2013
» IBR - CURS PREGATIRE CONTINUA MEDIATORI. MEDIEREA IN DOMENIUL BANCAR
» Eu ce am facut pentru mediere?
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia