Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Procedura prealabilă când numai una din părţi se prezintă la mediator.
Pagina 1 din 1
Procedura prealabilă când numai una din părţi se prezintă la mediator.
Potrivit art. 43 teza a II-a din Legea 192/2006 (a medierii) "În cazul în care se prezintă numai una dintre părţi, mediatorul, la cererea acesteia, va adresa celeilalte părţi invitaţia scrisă, în vederea informării şi acceptării medierii stabilind un termen de cel mult 15 zile."
În situaţia în care conflictul este dedus judecăţii şi numai una din părţi se prezintă la mediator, ce soluţii are instanţa?
În opinia mea ar putea avea următoarele posibilităţi:
1. stăruie pe lânga părti sa aleagă procedura medierii si acordă un termen de găndire părţilor.
În interiorul acestui termen, partea interesata poate apela la mediator iar acesta parcurge procedura prealabila.
a). Daca părţile vor conveni să parcurga procedura, pot cere instanţei suspendarea procesului(art. 242 alin 1 pct. 1 Cod. pr. civ.).
b). Daca una din parti refuză procedura atunci litigiul işi va continua cursul.
2. Pune în discutia părţilor posibilitatea medierii si, daca părţile sunt de acord, instanţa va suspenda cauza prin vointa părţilor (art. 242 alin 1 pct. 1 Cod. pr. civ.)
Cred ca este important ca instanta sa procedeze potrivit punctului 1. de mai sus pentru ca si in timpul procesului civil sa fie posibilă parcurgerea procedurii prealabile. Altfel, consider că se încalcă dreptul celui ce doreşte medierea, drept ce este conferit prin Legea 192/2006, potrivit art. 43 teza a doua, aşa cum tocmai a fost modificată prin Legea 370 din 26 nov 2006 (publicata in M. Of. 831/3 dec. 2009).
Aveţi şi o altă opinie?
Ce alte posibilităţi credeti că are instanţa?
În situaţia în care conflictul este dedus judecăţii şi numai una din părţi se prezintă la mediator, ce soluţii are instanţa?
În opinia mea ar putea avea următoarele posibilităţi:
1. stăruie pe lânga părti sa aleagă procedura medierii si acordă un termen de găndire părţilor.
În interiorul acestui termen, partea interesata poate apela la mediator iar acesta parcurge procedura prealabila.
a). Daca părţile vor conveni să parcurga procedura, pot cere instanţei suspendarea procesului(art. 242 alin 1 pct. 1 Cod. pr. civ.).
b). Daca una din parti refuză procedura atunci litigiul işi va continua cursul.
2. Pune în discutia părţilor posibilitatea medierii si, daca părţile sunt de acord, instanţa va suspenda cauza prin vointa părţilor (art. 242 alin 1 pct. 1 Cod. pr. civ.)
Cred ca este important ca instanta sa procedeze potrivit punctului 1. de mai sus pentru ca si in timpul procesului civil sa fie posibilă parcurgerea procedurii prealabile. Altfel, consider că se încalcă dreptul celui ce doreşte medierea, drept ce este conferit prin Legea 192/2006, potrivit art. 43 teza a doua, aşa cum tocmai a fost modificată prin Legea 370 din 26 nov 2006 (publicata in M. Of. 831/3 dec. 2009).
Aveţi şi o altă opinie?
Ce alte posibilităţi credeti că are instanţa?
Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Vin Dec 04, 2009 10:33 pm, editata de 2 ori (Motiv : procedura prealabila, amiabila, suspendarea cauzei, amanarea cauzei, mediere, mediatori)
Subiecte similare
» Procedura prealabila notariala ceruta de instanta si acordul de mediere.
» ce se poate face cand una din parti nu doreste nici macar sa vorbeasca?????
» divort prin mediere
» ce se poate face cand una din parti nu doreste nici macar sa vorbeasca?????
» divort prin mediere
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia