Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Medierea este ea o procedura judiciara?
2 participanți
Pagina 1 din 1
Medierea este ea o procedura judiciara?
În Tratatul de procedură civilă al prof. I Deleanu, vol. I, ediţia aII-a, se afirma ca medierea este o procedura judiciară, pentru faptul că se desfăşoară în timpul unui proces aflat pe rolul instanţelor.
Tot astfel, am întâlnit o clasificare (al carei autor recunoaşte că nu este o clasificare tocmai riguroasa), după aceluiaşi criteriu, care arată că medierea este judiciară sau extrajudiciară, dacă se desfăsoară sau nu în timpul unui proces.
În opinia mea, o procedură, pentru a fi judiciară trebuie să se desfăşoare intr-un cadru procesual stabilit de legi procesuale, în cadrul instantelor de judecată sau cu concursul organelor judiciare.
În cazul medierii, avem o lege specială de organizare, diferita de cea a instanţelor judiciare, şi mai mult decât atât, absolut independentă şi autonomă de cadrul strict judiciar.
Mediator poate fi orice persoana ce indeplineste condiţiile stabilite de legea medierii si se autorizează de către Organul responsabil cu organizarea medierii: Consiliul de mediere.
Mai mult decât atât, sunt situaţii în care cauza este suspendată pentru a parcurge procedura medierii. În aceste situaţii, cum calificăm medierea? Ca fiind una judiciară sau extrajudiciară?
Care credeti ca este varianta corectă?
Poate fi calificată si altfel?
Eprimaţi-vă opinia!
Tot astfel, am întâlnit o clasificare (al carei autor recunoaşte că nu este o clasificare tocmai riguroasa), după aceluiaşi criteriu, care arată că medierea este judiciară sau extrajudiciară, dacă se desfăsoară sau nu în timpul unui proces.
În opinia mea, o procedură, pentru a fi judiciară trebuie să se desfăşoare intr-un cadru procesual stabilit de legi procesuale, în cadrul instantelor de judecată sau cu concursul organelor judiciare.
În cazul medierii, avem o lege specială de organizare, diferita de cea a instanţelor judiciare, şi mai mult decât atât, absolut independentă şi autonomă de cadrul strict judiciar.
Mediator poate fi orice persoana ce indeplineste condiţiile stabilite de legea medierii si se autorizează de către Organul responsabil cu organizarea medierii: Consiliul de mediere.
Mai mult decât atât, sunt situaţii în care cauza este suspendată pentru a parcurge procedura medierii. În aceste situaţii, cum calificăm medierea? Ca fiind una judiciară sau extrajudiciară?
Care credeti ca este varianta corectă?
Poate fi calificată si altfel?
Eprimaţi-vă opinia!
Medierea este o procedura extrajudiciara!!!
Medierea este o procedura extrajudiciara!!!
Prin procedura judiciara intelegem o activitate desfasurata in fata unui organ cu atributii jurisdictionale, in conformitate cu niste norme procedurale. De exemplu activitatea de judecata in fata instantelor judecatoresti, a Tribunalelor arbitrale...etc.
Procedurile extrajudiciare sunt procedurile prealabile actionarii in justitie(sau prealabile in fata unui organ cu atributii jurisdictionale)
Deci.
Dupa parerea mea….medierea este o procedura extrajudiciara.
Prin procedura judiciara intelegem o activitate desfasurata in fata unui organ cu atributii jurisdictionale, in conformitate cu niste norme procedurale. De exemplu activitatea de judecata in fata instantelor judecatoresti, a Tribunalelor arbitrale...etc.
Procedurile extrajudiciare sunt procedurile prealabile actionarii in justitie(sau prealabile in fata unui organ cu atributii jurisdictionale)
Deci.
Dupa parerea mea….medierea este o procedura extrajudiciara.
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Subiecte similare
» Procedura prealabila notariala ceruta de instanta si acordul de mediere.
» Medierea, procedura prealabila obligatorie de la 1 octombrie 2012
» Procedura prealabilă când numai una din părţi se prezintă la mediator.
» Medierea, procedura prealabila obligatorie de la 1 octombrie 2012
» Procedura prealabilă când numai una din părţi se prezintă la mediator.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia