Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Taxa partaj Banner-med-neutru

Taxa partaj Birou-11
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit

Taxa partaj

3 participanți

In jos

Taxa partaj Empty Taxa partaj

Mesaj Scris de andrufl Mier Aug 17, 2011 12:48 am

Buna ziua!
Eu si sotul meu am incheiat un acord de mediere prin care ne-am stabilit tot: divort, partaj, custodia copilului, implicarea sotului in cresterea si educarea lui, pensia alimentara si numele pe care il voi purta dupa divort.
La Instanta am depus actele impreuna, solicitand ca divortul sa se pronunte in baza acordului de mediere.
Problema mea e ca, pe citatia primita acasa, se specifica faptul ca trebuie platita taxa de partaj, in valoare de 3% din valoarea imobilului.
Stiu ca, prin acordul de mediere, am fost scutiti de la plata taxelor.
Cum este corect?
Multumesc!

andrufl

Data de inscriere : 17/08/2011

Sus In jos

Taxa partaj Empty Re: Taxa partaj

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Joi Aug 18, 2011 7:15 pm

Stimata Doamna,

Prin acordul de mediere nu se pune problema scutirii de taxa de timbru ci de restituire a ei, daca a fost platita.
Desigur ca sunt si situatii cand anumite instante nu mai solicita achitarea taxei judiciare daca partile au ajuns la un acord, in anumite conditii.

Prin urmare, daca instanta insista pe achitarea taxei de timbru, va trebui s-o platiti ca apoi sa faceti cerere de restituire a ei. Stiu ca pare absurd insa ... este in conformitate cu prevederile legii.

Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de mediator74 Lun Feb 11, 2013 3:07 am

Buna ziua,

Cu siguranta nu a fost deschisa actiune , ci s-a procedat mai inainte la mediere si s-a depus apoi numai acordul.
Instanta solicita taxa , tocmai ca un inceput de actiune si apoi sa ia in calcul si acordul de mediere. ATENTIE insa, aceasta taxa trebuie paltita pana la termenul dat si nu dupa sa nu va respinga actiunea ca netimbrata.

Sa ne tineti la curent,
Toate cele bune
Succes!
mediator74
mediator74

Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti

http://medierenarcisavilau.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat