Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Mediatorul nu este un judecator
3 participanți
Pagina 1 din 1
Mediatorul nu este un judecator
Multi dintre cei care au aflat despre profesia de mediator, spun despre mediator ca ar fi un “mic judecator” sau ca el ar fi “judecatorul ambulant”, avand in vedere ca medierea poate avea loc oriunde doresc partile.
Putem afirma fara sa gresim ca mediatorul zilelor noastre ar putea fi comparat cu “inteleptul satului” de acum cateva sute de ani...Mediatorul nu este un judecator
Putem afirma fara sa gresim ca mediatorul zilelor noastre ar putea fi comparat cu “inteleptul satului” de acum cateva sute de ani...Mediatorul nu este un judecator
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Re: Mediatorul nu este un judecator
Astazi, am facut si eu un comentariu pe Realitatea net, privitor la acest aspect.
O persoana, foarte dezamagita de rezultatul medierii, spunea:
Regret daca dezamagesc pe cineva insa, mediatorul nu ia nici locul avocatului, nici al judecatorului. Nu el este cel ce gaseste solutii, nu el trebuie sa calculeze cote succesorale. Pentru acesasta avem la dispozitie cale notariala sau cea a justitiei. Nu mergem la mediator sa cerem dreptate!
Mediatorul are rolul de a ghida partile. Pentru aceasta, partile trebuie sa-si arate disponibilitatea de a gasi o solutie reciproc avantajoasa, o solutie care de multe ori nu coincide cu cea legala si care nemultumeste deseori.
Frumusetea mediarii sta tocmai in faptul ca partile gasesc solutia, mediatorul numai le ghideaza.
[b]Asteptam si opiniile dumneavoastra.
O persoana, foarte dezamagita de rezultatul medierii, spunea:
BlacK/Realitatea.netMa-m pacalit recent cu aceasta faimoasa mediere.Am apelat la un mediator cu o problema succesorala,deloc usoara.Mmediatorul era "varza" in speta trebuia sa efectueze niste calcule de stabilire a rezervei succesorale si de reductiune a unui testament la cotitatea disponibila..Am aflat ca nu este jurist ci inginer..Culmea este ca a si refuzat sa restituie"onorariul" desi nu a fost in stare sa rezolve problema,care am afl;at ca este dificila si pentru un jurist cu experienta...Legea trebuie revizuita ! Chiar nu pot rezolva orice fel de litigii !
Regret daca dezamagesc pe cineva insa, mediatorul nu ia nici locul avocatului, nici al judecatorului. Nu el este cel ce gaseste solutii, nu el trebuie sa calculeze cote succesorale. Pentru acesasta avem la dispozitie cale notariala sau cea a justitiei. Nu mergem la mediator sa cerem dreptate!
Mediatorul are rolul de a ghida partile. Pentru aceasta, partile trebuie sa-si arate disponibilitatea de a gasi o solutie reciproc avantajoasa, o solutie care de multe ori nu coincide cu cea legala si care nemultumeste deseori.
Frumusetea mediarii sta tocmai in faptul ca partile gasesc solutia, mediatorul numai le ghideaza.
[b]Asteptam si opiniile dumneavoastra.
Re: Mediatorul nu este un judecator
Dl. care crede ca a fost pacalit trebuia sa fie atent la informare, intrucat conform legii este gratuita si atunci nu mai era dezamagit ori pacalit.
Subiecte similare
» Mediatorul Nicolaie Dediu de vorba cu mediatorul Robert-Ionut Chiriac despre proiectul "MEDIATORUL DE SERVICIU"
» Avocatul mediator sau mediatorul avocat.
» Mediatorul si notarul public - colaborarea între cele două profesii
» Avocatul mediator sau mediatorul avocat.
» Mediatorul si notarul public - colaborarea între cele două profesii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia