Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
FORMALITATI INREGISTRARE A.N.S.P.D.C.P.
4 participanți
Forum - Mediere si mediatori. :: MEDIATORI. ASOCIATII PROFESIONALE. :: ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII MEDIATORULUI
Pagina 1 din 1
FORMALITATI INREGISTRARE A.N.S.P.D.C.P.
Buna ziua colege si colegi mediatori,
va invit sa accesati site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro) unde veti gasi instructiunile / ghidul si formularele de inregistrare a dumneavoastra ca operatori de date cu caracter personal , obligatie impusa prin prevederile Legii nr. 677/2001.
Procedura dureaza aproximativ o luna si se finalizeaza prin transmiterea catre dumneavoastra a unei adrese prin care A.N.S.P.D.C.P. va instiinteaza nr. de inregistrare atribuit , ce ulterior va fi mentionat in orice inscris emis de dumneavoastra (adresa, notificare, invitatie, contract, etc.).
Succes!
va invit sa accesati site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro) unde veti gasi instructiunile / ghidul si formularele de inregistrare a dumneavoastra ca operatori de date cu caracter personal , obligatie impusa prin prevederile Legii nr. 677/2001.
Procedura dureaza aproximativ o luna si se finalizeaza prin transmiterea catre dumneavoastra a unei adrese prin care A.N.S.P.D.C.P. va instiinteaza nr. de inregistrare atribuit , ce ulterior va fi mentionat in orice inscris emis de dumneavoastra (adresa, notificare, invitatie, contract, etc.).
Succes!
MihaelaMocenco-Kamberian- Data de inscriere : 18/12/2009
Varsta : 56
Localizare : Constanta
Prelucrarea datelor cu caracter personal.
Pana la urma formele de exercitare a activitatii de mediator intra in categoria celor care trebuie sa obtina cod de prelucrare a acestor date? In urma cu doi am ridicat aceasta problema la formatori si mi-au spus ca nu - categoric-. Cons. de med. a obtinut acest cod dar birourile de mediator trebuie sa le obtina? Unde scrie acest lucru in afara de Legea 677/2001?
STAN IONEL- Data de inscriere : 17/02/2010
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Raspund domnului Stan Ionel: da, obligatia rezida in principal in prevederile legii 677/2001.
Spre exemplu , in practica dumneavoastra , veti fi nevoit vreodata sa solicitati date cu caracter personal de la Serviciul Judetean de Evidenta Informatizata a Persoanei (pentru persoane fizice) , sau de la Registrul Comertului (pentru agenti economici) necesare transmiterii la domiciliul sau sediul actual al partilor a invitatiilor la mediere.
In solicitarea dumneavoastra adresata celor doua institutii veti motiva in drept inclusiv prevederile Legii Nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si cele ale Legii 677/2001.
Spre exemplu , in practica dumneavoastra , veti fi nevoit vreodata sa solicitati date cu caracter personal de la Serviciul Judetean de Evidenta Informatizata a Persoanei (pentru persoane fizice) , sau de la Registrul Comertului (pentru agenti economici) necesare transmiterii la domiciliul sau sediul actual al partilor a invitatiilor la mediere.
In solicitarea dumneavoastra adresata celor doua institutii veti motiva in drept inclusiv prevederile Legii Nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si cele ale Legii 677/2001.
stan ion- Vizitator
Re: FORMALITATI INREGISTRARE A.N.S.P.D.C.P.
Stimati colegi, in urma discutiilor purtate la Scoala de Vara, dna Ciuca, Presedinta CdM a afirmat faptul ca mediatorii, individual, nu vor fi obligati sa se inregistreze ca operatori de date cu caracter personal!
Din discutiile purtate, a reiesit faptul ca momentan este suficienta inregistrarea Consiliului de mediere iar noi, mediatorii, ne vom inregistra in evidentele Consiliului in acest sens. Pentru aceasta, fiecare mediator trebuie sa se adreseze direct CdM.
Din discutiile purtate, a reiesit faptul ca momentan este suficienta inregistrarea Consiliului de mediere iar noi, mediatorii, ne vom inregistra in evidentele Consiliului in acest sens. Pentru aceasta, fiecare mediator trebuie sa se adreseze direct CdM.
Si eu sunt de acord cu Stan Ion, fiecare mediator trebuie sa se inscrie in acest registru. Daca Consiliul a facut-o si noi am avea voie sa prelucram date doar pentru ca a facut-o Consiliul am deveni, in acceptiunea legii, persoana imputernicita de catre operator(in cazul de fata de catre Consiliu) sau sa fim un tert al operatorului. Ori in nici un caz noi nu prelucram date pentru Consiliul de mediere. Datele pe care noi le avem, tinand cont si de obligativitatea confidentialitatii, nu le putem "dezvalui" consiliului, iar consiliul nu are nevoie de aceste date.
Ca atare, in conformitate cu legea ar trebui sa ne inscriem personal! Opinia mea!
Ca atare, in conformitate cu legea ar trebui sa ne inscriem personal! Opinia mea!
smaranda- Data de inscriere : 23/03/2010
Smaranda, cred ca inainte de a face demersurile necesare (am inteles ca nu e foarte usor), cred ca trebuie sa ne adresam CDM.
Din cate am inteles eu, faptul ca ne vom inregistra in evidentele Consiliului nu presupune ca vom furniza CdM datele personale ale clientilor ci doar ca vom folosi un cod unic.
Repet, nu am informatia exacta, promit sa ma lamuresc.
Din cate am inteles eu, faptul ca ne vom inregistra in evidentele Consiliului nu presupune ca vom furniza CdM datele personale ale clientilor ci doar ca vom folosi un cod unic.
Repet, nu am informatia exacta, promit sa ma lamuresc.
Forum - Mediere si mediatori. :: MEDIATORI. ASOCIATII PROFESIONALE. :: ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII MEDIATORULUI
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia