Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
recuperarea taxei de timbru incepand cu 1 octombrie 2012
2 participanți
Pagina 1 din 1
recuperarea taxei de timbru incepand cu 1 octombrie 2012
Privitor la „[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]”, in conditiile actuale ale legilor in vogoare, am scris acest articol ce se aplica tuturor litigiilor civile aflate pe rolul instantei si care se finalizeaza cu acordul de mediere.
Aceste dispozitii vor ramane in vigoare cu cateva exceptii, incepand cu data de 1 octombrie 2012, datorita intrarii in vigoare a Legii nr. 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator. ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link])
Potrivit acestor dispozitii, taxa de timbru se va restitui in toate cauzele civile al caror obiect este evaluabil in bani si pentru care partile au platit o taxa de timbru insa, cu urmatoarele exceptii, in cauzele in care se solutioneaza prin mediere:
- transferul dreptului de proprietate,
- constituirea altui drept real asupra unui bun imobil,
- partajele si
- cauze succesorale.
Prin urmare, daca se va solutiona conflictul prin acordul de mediere, pana la 1 octombrie mai exista posibilitatea restituirii taxei de timbru in aceste cauze pentru care, de la 1 octombrie nu va mai fi posibila restituirea.
După data de 1 octombrie vor fi si situatii in care partile vor fi chiar scutite de taxa de timbru dar, pe acest subiect, intr-un articol viitor.
Aceste dispozitii vor ramane in vigoare cu cateva exceptii, incepand cu data de 1 octombrie 2012, datorita intrarii in vigoare a Legii nr. 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator. ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link])
Potrivit acestor dispozitii, taxa de timbru se va restitui in toate cauzele civile al caror obiect este evaluabil in bani si pentru care partile au platit o taxa de timbru insa, cu urmatoarele exceptii, in cauzele in care se solutioneaza prin mediere:
- transferul dreptului de proprietate,
- constituirea altui drept real asupra unui bun imobil,
- partajele si
- cauze succesorale.
Prin urmare, daca se va solutiona conflictul prin acordul de mediere, pana la 1 octombrie mai exista posibilitatea restituirii taxei de timbru in aceste cauze pentru care, de la 1 octombrie nu va mai fi posibila restituirea.
După data de 1 octombrie vor fi si situatii in care partile vor fi chiar scutite de taxa de timbru dar, pe acest subiect, intr-un articol viitor.
Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Mar Iul 10, 2012 9:36 pm, editata de 1 ori (Motiv : taxa de timbru, cauze civile, partaje, succesiuni, transferul dreptului de proprietate)
Re: recuperarea taxei de timbru incepand cu 1 octombrie 2012
Pot sa preiau articolul ??
Cristina Nedelcu
Cristina Nedelcu
cristinnan- Data de inscriere : 10/07/2012
Subiecte similare
» Medierea, procedura prealabila obligatorie de la 1 octombrie 2012
» Acord de mediere incuviintat de instanta, a doua zi dupa semnare, cu privire la partaj, fara taxa de timbru de 3%!
» Conferinta “Medierea in folosul comunitatii si al justitiei”, 8 octombrie 2010 la Tulcea.
» Acord de mediere incuviintat de instanta, a doua zi dupa semnare, cu privire la partaj, fara taxa de timbru de 3%!
» Conferinta “Medierea in folosul comunitatii si al justitiei”, 8 octombrie 2010 la Tulcea.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia