Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Bine ati venit! Banner-med-neutru

Bine ati venit! Birou-11
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit

Bine ati venit!

+4
dlaviniacristina86
Gabriela Padurariu
romania inedit
Fanuta Lisman
8 participanți

In jos

Bine ati venit! Empty Bine ati venit!

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Lun Noi 09, 2009 3:22 am

Bine ati venit pe forumul "Mediere si mediatori!
Am creat acest forum din dorinta de a crea o comunitate care sa fie utila tuturor celor ce sunt interesati de mediere.
Temele abordate aici pot fi utile, in egala masura, mediatorilor, juristilor si chiar persoanelor care se afla la un moment dat intr-un conflict si doresc sa apeleze la procedura medierii pentru rezolvarea acestuia.
Puteti formula un subiect de discutie, puteti adresa intrebari.
Asteptam sugestii.
Va multumim!

Dintre obiectivele forumului:
- promovarea medierii ca alternativa la procedurile judiciare;
- cunoasterea avantajelor medierii;
- imbunatatirea activitatii de mediere;
- facilitarea schimbului de informatii si experiente privitoare la mediere (pentru orice participant la mediere: mediator, reprezentant sau parte a conflictului);
- imbunatatirea comunicarii dintre mediator si cei ce apeleaza la mediere.

Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Noi 11, 2009 10:02 am, editata de 1 ori (Motiv : mediere, mediatori, procedura amiabila,)
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Bine ati venit! Empty Re: Bine ati venit!

Mesaj Scris de romania inedit Vin Ian 22, 2010 1:33 am

Bine v-am gasit !
romania inedit
romania inedit

Data de inscriere : 22/01/2010
Varsta : 49
Localizare : Slatina

http://contact.romania-inedit.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Vin Ian 22, 2010 2:10 am

ne bucuram ca ne-ai gasit! Smile
Speram sa te simti bine pe forum, @romania inedit.
Toate bune.
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Mesaj Scris de Gabriela Padurariu Mar Ian 26, 2010 9:01 pm

Bine v-am gasit...si eu!
Sper la cat mai multi membri pe acest forum, pentru a putea dezbate diverse aspecte despre mediare si mediatori! Smile

ps: acest forum si cel al domnului Zeno Sustac nu pot...fuziona?

Gabriela Padurariu

Data de inscriere : 25/01/2010
Localizare : Iasi

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Mar Ian 26, 2010 10:35 pm

Bine ai venit, Gabriela Padurariu.

Dee Domnul sa fim tot mai multi.

In forumul Medierea.ro activez si eu de ceva vreme.
De fuzionat, nu stiu, vom vedea.
Intrucat Forumul Medierea.ro tinde sa fie tot mai profesionalizat, cu discutii interesante dar care sunt utile in primul rand mediatorilor, Forum - Mediere si mediatori isi propune sa fie un forum mai aproape de cetatean, de orice persoana care are nevoie de mediere si implicit de un mediator. Mai mult decat atat, am in vedere ca prin intermediul acestui forum sa facilitam "interactiunea" in mod direct dintre client si mediator.
Asa, oamenii vor prinde curaj si vor indrazni sa apeleze la un mediator.
In plus, mi-as dori ca discutiile strict legate de profesie sa le purtam pe Medierea.ro pentru ca atunci cand apar si unele dicutii, inerente inceputurilor unei profesii, sa ramana intre mediatori.
Cei interesati pot accesa direct acolo informatiile.
Avem si o sectiune pe forum unde facem recomandari de sit-uri/bloguri ce abordeaza mediere (aici: http://forum.avocatimediatori.ro/recomandri-saituri-ce-abordeaz-tematica-medierii-f11/recomandai-saituri-ce-abordeaza-medierea-si-care-credei-c-sunt-utile-celor-interesai-de-mediere-t12.htm).

Astfel, sper sa venim in ajutorul oamenilor. Smile

Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Mar Ian 26, 2010 10:37 pm, editata de 1 ori (Motiv : mediere, mediatori, situri despre mediere.)
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Bine ati venit! Empty Ajutor !!

Mesaj Scris de dlaviniacristina86 Mar Oct 05, 2010 12:26 am

Bine v-am gasit!Sunt noua in domeniul acesta mai bine zis acum culeg informatii...ma tenteaza ideea unui curs de mediator si de a profesa in acest domeniu.Intrebarea este daca acest domeniu care inca nu este foarte cunoscut si circulat la noi in tara este de viitor?Poate un mediiator sa traiasca bine in afara de satisfactia profesioanala exista si una financiara?Cat de greu este sa fii mediator?Astept cu nerabdare un raspuns sa ma sfatuiti in acest domeniu sa vad daca merita sa fac acest curs si sa investesc in acest domeniu.Multumesc

dlaviniacristina86

Data de inscriere : 05/10/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Mier Oct 06, 2010 3:43 am

@ dlaviniacristina86,
Bun venit, inca odata!

Medierea, ca institutie, este de viitor nu doar in Romania ci in general in societatile dezvoltate. Medierea devine o necesitate in sistemul de justitie roamnesc. Noi, cei care suntem mediatori, dorim din toata inima sa facem cunoscute beneficiile medierii in societate si speram ca in viitorul apropiat tot mai multe persoane sa apeleze la mediere.

Daca este sau nu profitabila, care este standardul financiar ce ti-l ofera medierea ... nu-ti pot raspunde. Eu cred ca tine de fiecare dintre noi, de modul in care se promoveaza, de modul in care va reusi sa castige increderea comunitatii in care-si desfasoara activitatea, sunt multi factori ce concura la succesul fiecaruia.

Privitor la intrebarea „Cat de greu este sa fii mediator?”, din nou, cred ca depinde de fiecare dintre noi. Cata vreme facem ceea ce ne place, vom gasi resurse pentru a depasi obstacolele.

Nefiind constituiti inca intr-un corp profesional bine inchegat, ca mediatori mai avem ceva de lucrat insa, exact in asta sta frumusetea acestor inceputuri. Sa te alaturi unei echipe unde te poti dezvolta in plan profesional si impreuna cu care sa contribui la promovarea unei institutii atat de frumoase cum este medierea.

Iti urez din nou, bun venit si asteptam si opinile celorlalti colegi.
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Mesaj Scris de aurelia Dum Mai 15, 2011 5:16 am

vreau un raspuns in legatura cu un contract de prestari servicii,va rog...!lucrez la apia si nu stiu daca acest contract se adauga la vechime ,este obligatoriu sa muncesc sambata si duminica?

aurelia

Data de inscriere : 15/05/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de fluviul Lun Mar 12, 2012 7:53 pm

chiar nu mai scrie nimeni nimic de la 15 mai încoace ?!
s-a blocat profesia?
ce noutăți avem ?

fluviul

Data de inscriere : 27/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de fluviul Lun Mar 12, 2012 8:23 pm

ce se mai aude cu legea medierii? am auzit că se modifică ?

fluviul

Data de inscriere : 27/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Lun Mar 12, 2012 10:27 pm

Colegii nostri s-au mutat pe Facebook. Inca n-au inteles ca potentialii clienti cauta informatii mai mult pe forumuri decat pe retelele de socializare. Smile

Dar, daca aveti o ide de a dezgheta situatia ... ar fi minunat! Smile
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Sus In jos

Mesaj Scris de MarinicaPatrasescu Mar Iun 19, 2012 5:25 am

Buna ziua
va rog sa puneti in discutie urmatoarele puncte
Punct A

Art. 2.- (1) Dacă legea nu prevede altfel, părţile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt
obligate să participe la şedinţa de informare privind medierea, inclusiv după declanşarea unui
proces în faţa instanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în
materie civilă, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de
prezenta lege. Dispoziţiile art. 182 alin. (1) pct.1 lit.e) din Codul de procedură civilă rămân
aplicabile în mod corespunzător.

Avind in vedere
(1) Munca fortata este interzisa.
(2) Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber

cit si

"http://e-juridic.manager.ro/articole/carta-drepturilor-fundamentale-a-uniunii-europene-2060.html"

ma determina sa solicit sa fundamentati decizia de a ma obliga pe mine ca mediator sa prestez in folosul unei persoane un servicii fara a fi remunerat

Mai mult , pentru a presta acest serviciu, de informare prealabila, mediatorul , obligat prin Normele emise de C. Mediere cu privire la deontologia profesionala si acreditare a spatiului ,am avut cheltuieli cu stabilirea spatiului de desfasurare a activitatii, cu echiparea acestuia , cu dotarea ambientala si deasemenea cu intretinere lui cit si cu emiterea documentelor justificative privind participarea la "sedinta de informare"

Mai mult , in virtutea dorintei de a decongestiona Instantele, nu s-a creat obligativitatea Justitiabilului de a parcurge procedura Medierii pentru spete din domenii de rept cu implicatie simpla juridica asa cum aufort ele grupate in art. 60.1 din legea de modificare

Pct B
Sedinta de informare este obligatorie pentru:
) în litigiile civile a căror valoare este sub 50.000 le

Care este argumentul acestei limitari si la ce folosescte

Dece 50.000 si nu 500.000

Cite spete de drept civil-comercuial sunt sub 50.000 lei si cite peste 50.000, cum decongestioneaza instantele aceasta valoare

Pct C
Art.63
(2)Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea
taxei judiciare de timbru, plătită pentru învestirea acesteia, cu excepţia cazurilor în care
conflictul soluţionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate,
constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje si cauze succesorale.

Acest articol duce la descurajarea medierii.
Cel putin in dreptul Familiei , nu vad dece as parcurgea calea medierii in divort (care in proportie de 95% este urmat de partaj ori intelegeri comune de cedare ori transfer al dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile ori imobile, unde de regula valorile sunt mari iar taxele judiciare sunt ridicate.
Ori in spete comerciale unde pentru stingerea unor obligatii se poate ajunte la transferul de proprietate asupra unor bunuri imobile

Daca medierea este considerata o cale de solutionarea a conflictelor , alaturi de celelalte cai posibile (ADR) nu vad impedimentul de a crea obligarea Justitiabililor de a parcurge aceasta procedura si doar in etapa secundare , atunti cind acordul este partial si neacceptat sa se procedeze la solutionarea prin procedurile standard.

Cosider ca se incalca Drepturile Constitutionale individuale , Dreprurile Omului asa cum este prevazut in Documentele europene si internationale cit si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (2007/C 303/01)

Legalitatea , conflictualitatea si sau imoralitatea practicarii calitatii de MEDIATOR atit timp cit practici ACTIV Avocatura ori Notarialtul va face subiectul unei abordari ulterioare

Imi Rezerv dreptul de a taca la Curtea Constitutionala aceasta lLege si modificarile Ei
Cu stima
Marinica Patrasescu

MarinicaPatrasescu

Data de inscriere : 19/06/2012

Sus In jos

Bine ati venit! Empty litigiu cu banca

Mesaj Scris de UNOMSUPARAT Joi Oct 25, 2012 10:17 am

Buna seara si bine v-am gasit. Nu stiu daca este locul meu aici. Sper sa nu deranjez. Am trimis un mesaj pe acest forum cu aprox 24 de ore inainte si nu stiu daca a fost postat in locul corespunzator. Il voi posta in acest loc, cu speranta ca nu deranjez pe nimeni. Sunt o simpla persoana care are mare nevoie de un sfat specializat, si pt asta va multumesc. Voi posta mesajul meu mai jos:
Buna seara. Am o problema cu sotul meu si nu stiu cum sa o solutionez.El este deja in penitenciar, pt un credit bancar facut in urma cu cativa ani, creditul facandu-se pe acte false, in anumite conditii. La procesul propriu_zis el nu a fost prezent, fiind certat cu rudele si neluand la cunostinta de proces. Acestea(rudele), este posilbil, sa-i fi spus de un eventual proces intentat lui, el nespunandu-mi nimic in sensul acesta, moment in care s-a comportat, din cauza spaimei, ca strutul cu capul in nisip si cu sufletul la gura. Cert este ca mama lui intorcea scrisorile venite de la autoritati, nedeschise, lucru care se poate verifica la dosar. Noi am aflat ca este cautat, in momentul in care au ajuns la mama mea acasa(mentionez ca procesul a fost judecat in 2011, dandu-se hotarare definitiva de executare pedeapsa de 3 ani, iar prezentarea la mama mea acasa s-a facut in februarie 2012, iar arestarea in iulie 2012). Eu, din cauza evitarii discutiilor pe aceasta tema din partea lui, am facut pe ascuns o cerere de recurs(inainte de a fi arestat) si pt ca nu am luat la cunostinta de cele 2 citatii ulterioare, la care evident ca nu s-a prezentat, n-am facut decat sa ingreunez in continuare, desfasurarea apararii. Lucrurile au devenit clare in momentul arestarii lui, angajand avocat, si lovindu-ne de refuz din partea instantei pe motiv de moment tardiv. Ulterior am facut o cerere de revizuire a dosarului si ne aflam acum in asteptarea unei camere de consiliu in vederea intrarii sau nu intr-un alt proces de rejudecare. In momentul in care am facut cererea de recurs in ascuns, am aflat ca sotul meu a mai fost arestat in urma cu multi ani cu executarea unei pedepse de 3 ani ,din care a efectuat jumatate din pedeapsa, fiind eliberat pe buna purtare, iar la momentul actual era reabilitat, lucru care legal nu afecteaza cu nimic problema actuala, dar care moral o afecteaza foarte mult si sunt convinsa ca si in instanta a cantarit foarte mult. Motivul pt care a fost arestat demult nu il cunosc, dar cunosc ca momentul in care s-a intamplat acest lucru a fost la scurt timp dupa un proces dureros de divort, in urma caruia sotul meu a intrat in custodia unicei fiice pe care o aveau la momentul respectiv si la care tine foarte mult. El 8 luni dupa divort nu a mai iesit din casa, numarand grinzile din tavanul camarutei in care se refugiase, lucru care arunca o lumina asupra starii lui de spirit din acea perioada. Motivul pt care sunt cu el este ca, in ciuda profilului de asa zis recidivist, el este totusi un om care a dat la viata lui dovada de omenie, fiind un om franc, fara perfidie, care ar ajuta pe oricine si care imi aduce in casa fel de fel de oameni si ma roaga sa le umplu traista cu ce avem prin frigider( fie ca este un copil amarat, fie ca este o gravida, de care de altfel nu mai scapam, fie ca este o persoana cu o necesitate, sau o nebuna careia i-a murit un copil, etc), bani avand, caci sunt medic stomatolog. Acum ne reintoarcem totusi la motivul pt care nu a vrut sa plateasca rata la banca si care este un motiv infantil, dar care din pacate este o caracteristica a societatii noastre. tot timpul imi spunea ca altii falimenteaza banci si nu patesc nimic, si atunci el de ce sa plateasca--pt linistea lui,i-as fi raspuns eu, dar nu pot sa-l condamn in totalitate, caci are mare dreptate in momentul actual.
Intrebarea mea este: la ce ne putem astepta de aici incolo? Avem vreo speranta?

UNOMSUPARAT

Data de inscriere : 24/10/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum