Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
recunoastere paternitate
Pagina 1 din 1
recunoastere paternitate
Speta suna in felul urmator: Mama romanca a avut o relatie de concubinaj cu un cetatean turc. In urma relatiei lor s-a nascut un copil. O perioada cei doi au fost despartiti dupa care au reluat relatia si s-au casatorit in mod oficial. La nastere copilul nu a fost recunoscut de tata in certificatul sau de nastere fiind o linie la rubrica "TATA". In prezent tatal vrea sa isi recunoasca copilul. La starea civila nu se face inregistrarea decat pe baza unei hotarari judecatoresti.
In aceste conditii copilul si-a chemat tatal in judecata pentru stabilire relatie paternitate. Termenul de judecata este in luna octombrie. Chiar daca tatal vine la prim termen si recunoaste filiatia in fata instantei, judecatorul va administra o serie de probe in acest sens, considerandu-se ca drepturile sunt mult prea persoanale si sunt necesare si probe nu doar simpla recunoastere. Cunoscut fiind faptul ca expertizele dureaza foarte mult inseamna ca si procesul va dura mult.
Avand in vedere ca in realitate nu exista nici un conflict intre parti, tatal vrea sa isi recunoasca copilul, dar procedurile in instanta sunt foarte greoaie este posibil un acord de mediere de care instanta doar sa ia act?
As dori opinii sub urmatoarele aspecte.
1. Prezenta speta intra sub incidenta DIRECTIVA 2008/52/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI pentru a se incheia un acord de mediere in materie civila si a fi investit direct cu formula executorie, ulterior in baza sa cei de la starea civila sa faca mentiunile necesare?
2. In cazul in care raspunsul la pct. 1 este NU, instanta poate lua act la primul termen de acordul de mediere si sa pronunte hotararea de expedient fara administrarea nici unei probe medicale?
In aceste conditii copilul si-a chemat tatal in judecata pentru stabilire relatie paternitate. Termenul de judecata este in luna octombrie. Chiar daca tatal vine la prim termen si recunoaste filiatia in fata instantei, judecatorul va administra o serie de probe in acest sens, considerandu-se ca drepturile sunt mult prea persoanale si sunt necesare si probe nu doar simpla recunoastere. Cunoscut fiind faptul ca expertizele dureaza foarte mult inseamna ca si procesul va dura mult.
Avand in vedere ca in realitate nu exista nici un conflict intre parti, tatal vrea sa isi recunoasca copilul, dar procedurile in instanta sunt foarte greoaie este posibil un acord de mediere de care instanta doar sa ia act?
As dori opinii sub urmatoarele aspecte.
1. Prezenta speta intra sub incidenta DIRECTIVA 2008/52/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI pentru a se incheia un acord de mediere in materie civila si a fi investit direct cu formula executorie, ulterior in baza sa cei de la starea civila sa faca mentiunile necesare?
2. In cazul in care raspunsul la pct. 1 este NU, instanta poate lua act la primul termen de acordul de mediere si sa pronunte hotararea de expedient fara administrarea nici unei probe medicale?
reznic- Vizitator
Re: recunoastere paternitate
Din cate stiu drepturile personale nu pot face obiectul unei medieri. Medierea este o negociere asistata. Ori aceasta speta nu se poate negocia. Ori ai un drept personal ori nu-l ai. Chiar daca tatal recunoaste paternitatea. Ori daca recunoaste paternitatea ce sa mediezi ? Sunt proceduri specifice nationale si internationale. Asa ca alea trebuie urmate. O astfel de speta nu poate face obiectul unei medieri. Atat.
Danciu Viorel - mediator- Data de inscriere : 03/07/2011
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia