Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Probleme cu vecinii Banner-med-neutru

Probleme cu vecinii Birou-11
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit

Probleme cu vecinii

4 participanți

In jos

Probleme cu vecinii Empty Probleme cu vecinii

Mesaj Scris de Steluta Joi Iun 30, 2011 5:20 am

Buna seara...am si eu o problema in legatura cu vecinii mei.Acum 20 de ani am construit un garaj pe hotar cu acordul lor verbal (nu am un act prin care sa dovedesc acest lucru).Garajul e construit in asa fel incat streasina este in curtea mea,nederanjand vecinii.Fiind in bune relatii ,am plantat vita-de-vie pe hotar,bolta situandu-se pe tevi,pe gardul construit de noi.Nu au fost probleme pana mi-au plantat salcami langa gard la o distanta de 20 de cm toata gradina,crengile fiind in curtea mea.IN acesta situatie ,daca vreau sa ii dau in judecata cu privire la salcami,eu trebuie sa mut garajul si bolta? La ce distante?Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Steluta

Data de inscriere : 30/06/2011

Sus In jos

Probleme cu vecinii Empty Re: Probleme cu vecinii

Mesaj Scris de Fanuta Lisman Dum Iul 03, 2011 5:56 pm

Inainte de a ajunge in instanta, ati putea face o intalnire cu un mediator si, cu sprijinul sau, puteti incerca o intelegere cu vecinii, chiar daca acum pare imposibila o astfel de intelegere.
In acest mod, atat dumneavoastra cat si vecinii puteti gasi solutia mai buna pe care legea nu o va da probabil niciunuia dintre dumneavoastra.
Fiecare vecin are obligatiile sale fata de celalalt. Posibil ca solutia data de instanta sa va nemultumeasca pe fiecare dintre dumneavoastra.
Ca atare, puteti incerca o discutie de principiu cu un mediator. Pentru informarea initiala privind medierea nu se percepe onorariu.
Va doresc bafta multa.
Fanuta Lisman
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Ciobanu Vasile Dum Iul 03, 2011 7:21 pm

Picatura stresenii...bato vina, a inceput ca duca la mici conflicte !
Vedeti dvs., solutia se afla in curtea dvs. : 20 ani, vecinul nu a avut nimic de obiectat ca ati construit un garaj pe pe hotar, dar dvs. sunteti deranjat de coroana salcamilor !!
Se poate si este la indemana dvs. sa gasiti o solutie amiabila (tunderea coroanei in dreptul curtii dvs. cu acceptul vecinului este una din solutii) dar mai sunt si altele.
Daca apelati la instanta, solutia o sa fie in dezavantajul ambelor parti.
Daca nu reusiti singur, apelati la un mediator.

Ciobanu Vasile

Data de inscriere : 28/12/2010
Varsta : 72
Localizare : Piatra Neamt, Neamt

Sus In jos

Mesaj Scris de Steluta Mar Iul 05, 2011 9:59 pm

In cauzl in care ma da in judecata pentru garaj construit pe hotar acesta imi poate cere despagubiri in afara de a-l muta la 1 m ?Si mai am o intrebare....pe ceilalti vecini de langa casa i-am dat in judecata pentru salcamii care faceau umbra pe toata lungimea gradinii ,situati la distante foarte mici de linia despartitoare si pe aceasta plus o creanga de cires foarte mare pe casa mea.Acestia au mai plantat salcami si intre anexele lor si ale mele,in felul asta spargand placile.Acestia au relatii si bani .In acest caz pot pierde?Am inteles ca procesul este civil,fara avocat.

Steluta

Data de inscriere : 30/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de mihaela reznic Lun Iul 25, 2011 11:40 pm

Problema dvs. juridic intra in sfera servitutilor. Atat servitutea constructiei cat si servitutea plantatiilor sunt servituti aparente si continue. Servitutile aparente si continue sunt singurele care pot fi dobandite prin uzucapiune. In ceea ce va priveste constructia termenul de uzucapiune nu este indeplinit. In ceea ce priveste servitutea plantatiilor, art. 607 C.c., prevede ca obligatia de a respecta distanta plantatiilor daca a fost obtinuta servitutea contrara pentru o distanta inferioara.
Concluzionand, incercati o intelegere amiabila, cel putin pana uzucapati dvs.... desi mai este ceva timp pana atunci..

mihaela reznic

Data de inscriere : 17/07/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum