Subiecte similare
Bookmarking social
Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social
Dialog = comunicare?
4 participanți
Pagina 1 din 1
Dialog = comunicare?
A fi in dialog este acelasi lucru cu a comunica, ce credeti?
Care este opinia voastra?
De ce avem nevoie pentru a comunica in mod real cu ceilalti?
P.S. Dupa cum observati, m-am adresat direct, fara o forma de politete, tocmai in ideea de a ridica barierele de comunicare datorate acestui mod de adresare. Ma gandesc sa lansam acest mod de adresare in intreg forumul, daca sunteti de acord!
Care este opinia voastra?
De ce avem nevoie pentru a comunica in mod real cu ceilalti?
P.S. Dupa cum observati, m-am adresat direct, fara o forma de politete, tocmai in ideea de a ridica barierele de comunicare datorate acestui mod de adresare. Ma gandesc sa lansam acest mod de adresare in intreg forumul, daca sunteti de acord!
Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Noi 19, 2009 4:03 am, editata de 1 ori (Motiv : dialog, comunicare,)
Dialog...comunicare....monolog
Exista mai multe feluri de a comunica....printre care si dialogul...a spune ca exista dialog fara comunicare......e gresit....a spune ca dialogul este acelasi lucru cu comunicarea....iar e gresit(dar asta s-a predat la cursurile de mediere)
Sa nu se confunde dialogul cu monologul.
Sa nu se confunde dialogul cu monologul.
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Dialog -Comunicare
O fetita vine foarte suparata acasa dupa prima zi de scoala in clasa intai si ii spune mamei:
- nu vreau sa ma mai duc deloc la scoala!
- de ce, draga mea? O intreaba mama.
- pentru ca nu stiu sa scriu, nu stiu sa citesc si nici sa vorbesc nu ma lasa!
Va suna cunoscut? De multe ori credem ca, daca noi spunem ceva, cel din fata noastra intelege exact ce am spus noi. In realitate acest lucru este valabil in foarte putine momente. De ce?
Pentru ca fiecare dintre noi filtram informatia pe care o primim in functie de experienta noastra, iar ceea ce rezulta poate fi asemanator cu ceea ce ni s-a transmis sau foarte diferit de aceasta.
Problemele care ne apar in relatiile cu ceilalti sunt, in cea mai mare parte a lor determinate de o comunicare ineficienta. Din pacate nimeni nu ne invata in scoala cum sa comunicam.
Noi incepem sa comunicam imitand modelele din familie, din grupurile de prieteni sau din mass media, dar nu ne intrebam niciodata daca aceste modele sunt eficiente sau nu. Astfel ajungem sa perpetuam ca niste robotei modele de comunicare de multe ori distorsionate care sunt in dezavantajul nostru si al relatiilor noastre. Cum sa facem sa comunicam eficient?
- nu vreau sa ma mai duc deloc la scoala!
- de ce, draga mea? O intreaba mama.
- pentru ca nu stiu sa scriu, nu stiu sa citesc si nici sa vorbesc nu ma lasa!
Va suna cunoscut? De multe ori credem ca, daca noi spunem ceva, cel din fata noastra intelege exact ce am spus noi. In realitate acest lucru este valabil in foarte putine momente. De ce?
Pentru ca fiecare dintre noi filtram informatia pe care o primim in functie de experienta noastra, iar ceea ce rezulta poate fi asemanator cu ceea ce ni s-a transmis sau foarte diferit de aceasta.
Problemele care ne apar in relatiile cu ceilalti sunt, in cea mai mare parte a lor determinate de o comunicare ineficienta. Din pacate nimeni nu ne invata in scoala cum sa comunicam.
Noi incepem sa comunicam imitand modelele din familie, din grupurile de prieteni sau din mass media, dar nu ne intrebam niciodata daca aceste modele sunt eficiente sau nu. Astfel ajungem sa perpetuam ca niste robotei modele de comunicare de multe ori distorsionate care sunt in dezavantajul nostru si al relatiilor noastre. Cum sa facem sa comunicam eficient?
Tatu Tudor- Data de inscriere : 30/12/2009
comunicare
O comunicare eficienta este esentiala în administrarea conflictelor si rezolvarea disputelor. Comunicarea nu înseamna numai sa vorbesti si sa asculti, ci ea implica sa îti si întelegi interlocutorul. Comunicarea este un proces complex care implica un expeditor, un mesaj, un destinatar, o situatie /împrejurare si o reactie de raspuns. Rezolvarea disputelor necesita abilitati si strategii de comunicare.
Bariere de comunicare pot fi:diferentele culturale, lipsa timpului, lipsa dialogului, prezentarea incorecta, presupuneri neexplicite, aceste bariere pot conduce de fapt la conflict.
Bariere de comunicare pot fi:diferentele culturale, lipsa timpului, lipsa dialogului, prezentarea incorecta, presupuneri neexplicite, aceste bariere pot conduce de fapt la conflict.
sah 2009- Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 50
Apropos de dialog-comunicare(monolog)
Acest forum imi apare ca ceva foarte alambicat,mai ales daca vreti sa ajutati cu sfaturi.Un om obisnuit,aflat in impas nu ar sti nici unde,nici cum sa
va gaseasca.Am luat toate temele deschise si nu am gasit ceva care sa-mi dea impresia ca m-ar ajuta cu ceva medierea.Aveam alte sperante.Nu ati deschis discutii cu publicul larg,care sa ajute la obtinerea sustinerii medierii.In general ati creat dialoguri, numai intre voi mediatorii.
va gaseasca.Am luat toate temele deschise si nu am gasit ceva care sa-mi dea impresia ca m-ar ajuta cu ceva medierea.Aveam alte sperante.Nu ati deschis discutii cu publicul larg,care sa ajute la obtinerea sustinerii medierii.In general ati creat dialoguri, numai intre voi mediatorii.
Muresan Felicia- Data de inscriere : 23/01/2010
Varsta : 63
Localizare : Suceava
Re: Dialog = comunicare?
@Muresan Felicia,
Ne pare rau daca nu ati gasit ceea ce cautati.
Forumul este abia la inceput iar noi incercam sa abordam teme generale deocamdata.
Dar suntem gata sa discutam si situatii ce pot aparea in practica.
Daca va intereseaza ceva anume, va rugam sa ne adresati intrebari, sa deschideti un topik nou, si vom incerca sa raspundem.
Multumim de intelegere. Va asteptam sa dati nastere la dezbatere.
Vom fi bucurosi sa va raspundem!
Ne pare rau daca nu ati gasit ceea ce cautati.
Forumul este abia la inceput iar noi incercam sa abordam teme generale deocamdata.
Dar suntem gata sa discutam si situatii ce pot aparea in practica.
Daca va intereseaza ceva anume, va rugam sa ne adresati intrebari, sa deschideti un topik nou, si vom incerca sa raspundem.
Multumim de intelegere. Va asteptam sa dati nastere la dezbatere.
Vom fi bucurosi sa va raspundem!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun Sept 22, 2014 11:49 pm Scris de diana-mihaela mihaila
» Daca aveti nevoie de un mediator in Sibiu
Joi Mai 08, 2014 1:03 am Scris de LiviuS
» Problema aparuta in urma unui proces de mediere
Mier Mai 07, 2014 6:04 am Scris de stoicam62
» Idei promovare mediere
Mier Apr 23, 2014 3:06 am Scris de Lucian FRATES
» Informare mediere
Mier Apr 23, 2014 2:47 am Scris de Lucian FRATES
» Este legal sa imi realizez propriul site web de mediator????
Mier Apr 23, 2014 2:36 am Scris de Lucian FRATES
» Invitatia la mediere si informarea obligatorie Partea I
Joi Apr 03, 2014 9:21 am Scris de Fanuta Lisman
» Sedinta de informare
Joi Apr 03, 2014 9:05 am Scris de Fanuta Lisman
» curs mediator
Vin Mar 28, 2014 12:29 am Scris de delysdelia